Qənnadçı-Şirniyyatçı
Kömək
Bağla
Toggle Menu
Mövzular
Səhifələr
Qeydlər
Axtarış
Seçilənlər
Statistika
Mövzular
MODUL 1: ŞİRNİYYAT MƏMULATLARININ HAZIRLANMASI
GİRİŞ
TƏLİM NƏTİCƏSİ 1: ŞİRNİYYAT MƏMULATLARININ HAZIRLANMASI ÜÇÜN HAZIRLIQ GÖRÜR
1.1. Şirniyyat məhsullarının hazırlanması və istehsalı üçün tələb olunan xammalları tanıyır
1.2. Şokoladdan istifadə üzrə xüsusi tələbləri izah edir
1.3. Xammalın saxlanılması və emalı üzrə tələbləri izah edir
1.4. Xəmirin hazırlanması üzrə fəaliyyətləri nümayiş etdirir
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
TƏLİM NƏTİCƏSİ 2: ŞİRNİYYAT MƏMULATLARININ HAZIRLANMASI ÜÇÜN İNQREDİYENTLƏRİ HAZIRLAYIR
2.1. Reseptə uyğun olaraq inqrediyentləri müvafiq qaydada ölçür və həcmini hesablayır
2.2. Reseptə uyğun kremi müvafiq qaydada hazırlayır
2.3. Məhsulları şirələmək üçün şəkər şərbətini reseptə uyğun hazırlayır
2.4. Yarımfabrikatlardan reseptə uyğun bəzək üçün məhsullar hazırlayır
2.5. Müxtəlif növ inqrediyentlər əsasında reseptə uyğun içlik hazırlayır
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
TƏLİM NƏTİCƏSİ 3: ŞİRNİYYAT MƏMULATLARININ İSTEHSALINI HƏYATA KEÇİRİR
3.1. Peçenye və ya piroqun bişirilmə prosesini nümayiş etdirir (əhatə olunanlar: yarpaq, yumru, limon, xırçıldayan şokolad, ekler və şabalıd)
3.2. Reseptə uyğun müxtəlif növ vaflilər üçün xəmirin hazırlanmasını nümayiş etdirir (əhatə olunanlar: laylı, laylı-şirin və vafli qatları üçün yarımfabrikatlar)
3.3. Müxtəlif növ kekslərin hazırlanması və bişirilməsi prosesini nümayiş etdirir (əhatə olunanlar: may, zebra və bahar keksi)
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
TƏLİM NƏTİCƏSİ 4: TORTLARIN HAZIRLANMASINI HƏYATA KEÇİRİR
4.1. Tortların ümumi hazırlanma prosesinin texnoloji sxemini izah edir (əhatə olunanlar: kövrək biskvit və qat-qat xəmir)
4.2. Bəzəmə prosesini müvafiq qaydada həyata keçirir (əhatə olunanlar: kremdən şəkillərin çəkilməsi üsulları və texnikası, bezedən bəzəklərin hazırlanması, marsipan (badam tozu, yumurta sarısı və şəkər, yaxud bal qarışığ
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
MODUL 2: MƏTBƏX AVADANLIQLARI VƏ ONLARA TEXNİKİ XİDMƏT
GİRİŞ
TƏLİM NƏTİCƏSİ 1: MƏTBƏX AVADANLIQLARINDAN İSTİFADƏ EDİR VƏ ONLARA TEXNİKİ XİDMƏT GÖSTƏRİR
1.1. Yemək hazırlama üsuluna uyğun mətbəx ləvazimatlarını müəyyən edir
1.2. Mətbəx ləvazimatlarının işlək vəziyyətdə və sanitar-gigiyenik normalara uyğun olmasına nəzarət edir
1.3. Mətbəx ləvazimatlarına istehsalçının təlimatlarına uyğun texniki qulluq qaydalarını müvafiq qaydada izah edir
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
MODUL 3: SANİTARİYA VƏ TƏHLÜKƏSİZLİK QAYDALARI
GİRİŞ
TƏLİM NƏTİCƏSİ 1: SANİTARİYA QAYDALARINI ANLAYIR
1.1. Sanitariya norma və qaydalarını izah edir
1.2. Daxili sanitar qaydalarını təmin edir
1.3. Avadanlıq, inventar və qab-qacağa qoyulan tələbləri təsvir edir
1.4. Qənnadı torbalarından istifadə zamanı sanitariya tələblərini izah edir
1.5. İşçilərin şəxsi gigiyena qaydalarını izah edir
1.6. Kremlə bəzədilmiş məmulatların saxlanma şəraiti və müddətini təsvir edir
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
TƏLİM NƏTİCƏSİ 2: TƏHLÜKƏSİZLİK QAYDALARINI RİAYƏT ETMƏKLƏ FƏALİYYƏTİNİ TƏŞKİL EDİR
2.1. İstehsalatda təhlükəsizlik qaydalarını müvafiq qaydada izah edir
2.2. Alət və avadanlıqların təhlükəsizlik qaydalarına uyğun istifadəsini izah edir
2.3. Yanğın təhlükəsizliyi qaydalarını izah edir
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
MODUL 4: QİDA MADDƏLƏRİ VƏ QİDA ZƏHƏRLƏNMƏLƏRİ
GİRİŞ
TƏLİM NƏTİCƏSİ 1: QİDA MADDƏLƏRİNİN ƏHƏMIYYƏTİNİ ANLAYIR
1.1. İnsan həyatında qida maddələrinin əhəmiyyətini müəyyən edir
1.2. Qida məhsullarının kaloriliyini müəyyən edir
1.3. Balanslaşdırılmış qidalanma üçün məhsulların lazımi nisbətini müəyyən edir
1.4. Gün ərzində sərf edilən enerjinin miqdarını düzgün qaydada müəyyən edir
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
TƏLİM NƏTİCƏSİ 2: QİDA İNFEKSİYALARINI BİLİR VƏ İŞ PROSESİNDƏ ONLARI NƏZƏRƏ ALIR
2.1. Qida infeksiyalarını bir-birindən ayırır
2.2. Qida infeksiyalarının başvermə səbəbləri və mənbəyini müəyyən edir
2.3. Mikroorqanizmlər və onların təbiətdə yayılma məqamlarını təsvir edir
2.4. Mikrobların növləri və onların morfologiya (quruluşu) və fiziologiyası (vəzifə və fəaliyyəti), insanın həyatında müsbət və mənfi rollarını izah edir
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
TƏLİM NƏTİCƏSİ 3: QİDA ZƏHƏRLƏNMƏSİNİ ANLAYIR
3.1. Qida zəhərlənmələrinin növlərini fərqləndirir
3.2. Qida zəhərlənməsinin mənbəyi və başvermə səbəblərini müəyyən edir
3.3. Qida zəhərlənməsinin hər növünün əlamətləri və simptomlarını təyin edir
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
TƏLİM NƏTİCƏSİ 4: MÜALİCƏVİ QİDALANMANI ANLAYIR VƏ TƏŞKİL EDİR
4.1. Pəhriz qidalanmasının növlərini sadalayır
4.2. Pəhriz yeməklərinin hazırlanma xüsusiyyətlərini izah edir
4.3. Xəstəlik və pəhrizin təyin olunmasından asılı olaraq ərzaq məhsullarından müvafiq qaydada istifadə edir
4.4. Müalicəvi qidalanmanın təşkil olunma qaydalarını izah edir
4.5. Pəhriz yeməklərinin hazırlanma xüsusiyyətlərini təsvir edir
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
TƏLİM NƏTİCƏSİ 5: HAZIR YEMƏYİN KEYFİYYƏTİNƏ QOYULAN TƏLƏBLƏRİ MÜƏYYƏN EDİR
5.1. Hazırlanmış yeməyin orqanoleptik (rəngi, qoxusu, iyi, dadı, görünüşü və konsistensiyası) göstəricilərinə əsasən brakerajını aparır
5.2. Orqanoleptik göstəricilərə görə hazırlanmış yeməyin keyfiyyətini qiymətləndirir
5.3. Hazırlanmış yeməyi fiziki (refraksiya əmsalı, özlülüyü və yapışqanlılığı) göstəricilərə görə qiymətləndirir
5.4. Hazır yeməyin tələb olunan keyfiyyətini saxlayır
5.5. Hazırlanmış yeməklərdə qüsur əmələ gətirən mümkün səbəbləri aradan qaldırır
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
Modul qiymətləndirmə meyarları
Cavablar
Ədəbiyyat siyahısı
Səhifələr
1. səhifə
2. səhifə
3. səhifə
4. səhifə
5. səhifə
6. səhifə
7. səhifə
8. səhifə
9. səhifə
10. səhifə
11. səhifə
12. səhifə
13. səhifə
14. səhifə
15. səhifə
16. səhifə
17. səhifə
18. səhifə
19. səhifə
20. səhifə
21. səhifə
22. səhifə
23. səhifə
24. səhifə
25. səhifə
26. səhifə
27. səhifə
28. səhifə
29. səhifə
30. səhifə
31. səhifə
32. səhifə
33. səhifə
34. səhifə
35. səhifə
36. səhifə
37. səhifə
38. səhifə
39. səhifə
40. səhifə
41. səhifə
42. səhifə
43. səhifə
44. səhifə
45. səhifə
46. səhifə
47. səhifə
48. səhifə
49. səhifə
50. səhifə
51. səhifə
52. səhifə
53. səhifə
54. səhifə
55. səhifə
56. səhifə
57. səhifə
58. səhifə
59. səhifə
60. səhifə
61. səhifə
62. səhifə
63. səhifə
64. səhifə
65. səhifə
66. səhifə
67. səhifə
68. səhifə
69. səhifə
70. səhifə
71. səhifə
72. səhifə
73. səhifə
74. səhifə
75. səhifə
76. səhifə
77. səhifə
78. səhifə
79. səhifə
80. səhifə
81. səhifə
82. səhifə
83. səhifə
84. səhifə
85. səhifə
86. səhifə
87. səhifə
88. səhifə
89. səhifə
90. səhifə
91. səhifə
92. səhifə
93. səhifə
94. səhifə
95. səhifə
96. səhifə
97. səhifə
98. səhifə
99. səhifə
100. səhifə
101. səhifə
102. səhifə
103. səhifə
104. səhifə
105. səhifə
106. səhifə
107. səhifə
108. səhifə
109. səhifə
110. səhifə
111. səhifə
112. səhifə
113. səhifə
114. səhifə
115. səhifə
116. səhifə
117. səhifə
118. səhifə
119. səhifə
120. səhifə
121. səhifə
122. səhifə
123. səhifə
124. səhifə
125. səhifə
126. səhifə
127. səhifə
128. səhifə
129. səhifə
130. səhifə
131. səhifə
132. səhifə
133. səhifə
134. səhifə
135. səhifə
136. səhifə
137. səhifə
138. səhifə
139. səhifə
140. səhifə
141. səhifə
142. səhifə
143. səhifə
144. səhifə
145. səhifə
146. səhifə
147. səhifə
148. səhifə
149. səhifə
150. səhifə
151. səhifə
152. səhifə
153. səhifə
154. səhifə
155. səhifə
156. səhifə
157. səhifə
158. səhifə
159. səhifə
160. səhifə
161. səhifə
162. səhifə
163. səhifə
164. səhifə
165. səhifə
166. səhifə
167. səhifə
168. səhifə
169. səhifə
170. səhifə
171. səhifə
172. səhifə
173. səhifə
174. səhifə
175. səhifə
176. səhifə
177. səhifə
178. səhifə
179. səhifə
180. səhifə
181. səhifə
182. səhifə
183. səhifə
184. səhifə
185. səhifə
186. səhifə
187. səhifə
188. səhifə
189. səhifə
190. səhifə
191. səhifə
192. səhifə
193. səhifə
194. səhifə
195. səhifə
196. səhifə
197. səhifə
198. səhifə
199. səhifə
200. səhifə
201. səhifə
202. səhifə
203. səhifə
204. səhifə
205. səhifə
206. səhifə
207. səhifə
208. səhifə
209. səhifə
210. səhifə
211. səhifə
212. səhifə
213. səhifə
214. səhifə
215. səhifə
216. səhifə
217. səhifə
218. səhifə
219. səhifə
220. səhifə
221. səhifə
222. səhifə
223. səhifə
224. səhifə
225. səhifə
226. səhifə
227. səhifə
228. səhifə
229. səhifə
230. səhifə
231. səhifə
232. səhifə
233. səhifə
234. səhifə
235. səhifə
236. səhifə
237. səhifə
238. səhifə
239. səhifə
240. səhifə
241. səhifə
242. səhifə
243. səhifə
244. səhifə
245. səhifə
246. səhifə
247. səhifə
248. səhifə
249. səhifə
250. səhifə
251. səhifə
252. səhifə
253. səhifə
254. səhifə
255. səhifə
256. səhifə
257. səhifə
258. səhifə
259. səhifə
260. səhifə
261. səhifə
262. səhifə
263. səhifə
264. səhifə
265. səhifə
266. səhifə
267. səhifə
268. səhifə
269. səhifə
270. səhifə
271. səhifə
272. səhifə
273. səhifə
274. səhifə
275. səhifə
276. səhifə
277. səhifə
278. səhifə
279. səhifə
280. səhifə
281. səhifə
282. səhifə
283. səhifə
284. səhifə
285. səhifə
286. səhifə
287. səhifə
288. səhifə
289. səhifə
290. səhifə
291. səhifə
292. səhifə
293. səhifə
294. səhifə
295. səhifə
296. səhifə
297. səhifə
298. səhifə
299. səhifə
300. səhifə
301. səhifə
302. səhifə
303. səhifə
304. səhifə
305. səhifə
306. səhifə
307. səhifə
308. səhifə
309. səhifə
310. səhifə
Qeyd et
axtar
Seçilənlər
Seçilənlərə əlavə et
Statistika
Cəmi səhifə sayısı : 310
Baxılan səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Baxılmamış səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Cəmi səhifə 310
Prev Page
Next Page