Aşpaz
Kömək
Bağla
Toggle Menu
Mövzular
Səhifələr
Qeydlər
Axtarış
Seçilənlər
Statistika
Mövzular
MODUL 1: MENYU VƏ YEMƏK RESEPTİNİN TƏRTİB EDİLMƏSİ
GİRİŞ
TƏLİM NƏTİCƏSİ 1: MENYUNU TƏRTİB EDİR
1.1. İaşə obyektinin planı və fəaliyyətini təhlil etməklə potensial bazar seqmentləri və biznes hədəflərini müəyyən edir
1.1.1. Bazar seqmentləri və biznes hədəflərinin müəyyən edilməsi
1.2. Potensial müştərilərin ehtiyaclarını müəyyən edir
1.2.1. Ehtiyacların müəyyən edilməsi
1.2.2. Müştərinin ehtiyaclarını müəyyən etmək
1.3. Bazar və arzuedilən biznes hədəfləri üçün müvafiq qaydada yemək menyusu hazırlayır
1.3.1. Yemək menyusunun hazırlanması
1.3.2. Menyu planının dizaynı
1.3.3. Menyunun yaradılması
1.3.4. Menyunun təqdimatı
1.3.5. Balanslı menyunun hazırlanması
1.3.6. Restoranlar üçün menyuların hazırlanma qaydası
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
TƏLİM NƏTİCƏSİ 2: YEMƏK RESEPTİ TƏRTİB EDİR
2.1. Yemək növünə uyğun istifadə olunan inqrediyentlərin miqdarını müəyyən edir
2.1.1. İnqrediyentlərin miqdarının müəyyən edlməsi
2.2. Yeməyin bişirilmə üsulunu və müddətini təyin edir
2.2.1. Yemək bişirilmə üsulunun müəyyən edilməsi
2.3. Mövcud yemək reseptlərinə faydalı yeniliklər təklif edir
2.3.1. Yemək reseptlərində yeniliklər
2.3.2. Əlavə uzun zaman emal tələb etməyən məhsulları seçmək
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
MODUL 2: İNQREDİYENTLƏRİN EMAL EDİLMƏSİ
GİRİŞ
TƏLİM NƏTİCƏSİ 1: YEMƏK NÖVÜNƏ UYĞUN ƏT VƏ ƏT MƏHSULLARINI HAZIRLAYIR
1.1. Reseptə uyğun inqrediyentlərin həcmini hesablayır
1.2. Məhsulların (mal, dana, qoyun və dəniz məhsulları) dondurulma və donunun açılma prosesini izah edir
1.3. Tullantıları azaltmaqla reseptə və bişirmə formasına uyğun olaraq əti emal edir (əhatə olunanlar: sümükdən ayırmaq, çeşidlər və hissələrə bölmək, qiymə halına salmaq, duzlamaq, ədviyyatlarla qarışdırmaq və basdırmaq
1.4. Reseptə uyğun olaraq (mal, qoyun, dana, quş əti və dəniz məhsulları) yarımfabrikatlar hazırlayır
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
TƏLİM NƏTİCƏSİ 2: YEMƏK NÖVÜNƏ UYĞUN TƏRƏVƏZLƏRİ HAZIRLAYIR
2.1. Meyvə-tərəvəzlərin ilkin hazırlıq mərhələsini nümayiş etdirir
2.2. Tərəvəzlərin keyfiyyət göstəricilərini müəyyən edir
2.3. Bişirmə formasına uyğun olaraq tərəvəzləri emal edir (əhatə olunanlar: xırdalamaq, çəkmək, sürtgəcdən keçirmək, üyütmək, əzmək, süzmək, döymək, doğramaq (sadə və mürəkkəb-dilim, dairəvi və çubuq)
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
MODUL 3: YEMƏYİN HAZIRLANMASI
GİRİŞ
TƏLİM NƏTİCƏSİ 1: YEMƏK NÖVÜNƏ UYĞUN İNQREDİYENTLƏRİ HAZIRLAYIR
1.1. Reseptə uyğun olaraq yeməyin hazırlanması üzrə tələbləri müəyyən edir
1.2. Reseptə uyğun inqrediyentlərin iş masasında sanitar-gigiyenik normalara uyğun toplanmasını müvafiq qaydada nümayiş etdirir
1.3. Reseptə uyğun olaraq inqrediyentlərin həcmini müvafiq qaydada ölçür
1.4. Təkrar istifadə oluna bilən qalıqları uyğun şəraitdə saxlayır
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
TƏLİM NƏTİCƏSİ 2: RESEPTƏ UYĞUN OLARAQ YEMƏK BİŞİRİR (ƏHATƏ OLUNANLAR: ŞORBALAR; XƏMİR YEMƏKLƏRİ; ƏT, TOYUQ VƏ DƏNİZ MƏHSULLARI)
2.1. Reseptə, bişirmə formasına və sanitariya-gigiyena normalarına uyğun olaraq inqrediyentləri birləşdirir
2.2. Reseptə, sifarişə, bişirmə və təhlükəsizlik qaydalarına və sanitariya-gigiyena normalarına uyğun olaraq bişirmə üsullarını tətbiq edir (əhatə olunanlar: qaynatma, dəmləmə, buxarda bişirmə, sobada bişirmə, qızartma,
2.3. Yeməyin lazımi şəkildə bişirilməsinə nəzarət edir
2.4. Yemək və qida məhsullarının dadına baxmaqla dəqiq rəy bildirir
2.5. Reseptə, sifarişə və sanitariya-gigiyena normalarına uyğun olaraq yeməyə əlavə ediləcək qarnirləri bişirir
2.6. Xəmirin hazırlanmasını nümayiş etdirir (əhatə olunanlar: mayalı və mayasız
2.7. Müştərilərin haqlı şikayətləri əsasında yeməyin tərkibi, təqdim edilmə forması, həcmi və istiliyi kimi keyfiyyətlərində müvafiq dəyişikliklər edir
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
TƏLİM NƏTİCƏSİ 3: TƏZƏ TƏRƏVƏZLƏRDƏN SALATLAR HAZIRLAYIR
3.1. Hazırlanma formasına və sanitariya-gigiyena normalarına uyğun olaraq tərəvəzlərdən müvafiq qaydada istifadə edir
3.2. Hazırlanmaya, təhlükəsizlik qaydalarına və sanitariya-gigiyena normalarına uyğun olaraq bişirmə üsullarını tətbiq edir (əhatə olunanlar: tərəvəz, mövsümi meyvələr, dənli bitkilər, xama və mayonezli, bitki yağlı).
3.3. Servisdən əvvəl yeməklərə/salatlara estetik görünüş verir
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
TƏLİM NƏTİCƏSİ 4: MÜXTƏLİF MEYVƏ VƏ GİLƏMEYVƏLƏRDƏN İÇKİLƏR HAZIRLAYIR
4.1. Reseptə uyğun olaraq təzə, quru və konservləşdirilmiş meyvələrdən sərbəst şəkildə kompot hazırlayır
4.2. Reseptə uyğun olaraq giləmeyvə və müxtəlif konsistensiyalı meyvələrdən sərbəst şəkildə kisellər hazırlayır
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
MODUL 4: İAŞƏ XİDMƏTİ İŞÇİLƏRİNİN FƏALİYYƏTİNİN PLANLAŞDIRILMASI
GİRİŞ
TƏLİM NƏTİCƏSİ 1: İAŞƏ XİDMƏTİ İŞÇİLƏRİNİN FƏALİYYƏTİNİ PLANLAŞDIRIR
1.1. Müəssisədaxili qaydalara və iaşə standartlarına uyğun olaraq iaşə obyekti mətbəxinin daxili əməliyyatlara dair təlimatlarını tərtib edir
1.2. Müəssisədaxili prosedurlara uyğun olaraq iş növbəsini təhvil alır
1.3. İş növbəsindən əvvəl iaşə obyektinin işçiləri ilə iclas və hesabat görüşləri keçirməklə gündəlik planları razılaşdırır
1.4. Tabeliyində olan işçilər arasında vəzifə bölgüsü aparır
1.5. İaşə xidməti işçilərinin şəxsi qulluq və gigiyena qaydalarına əməl etmələrini nəzarətdə saxlayır
1.6. İaşə xidməti işçilərinin fəaliyyət planı ilə bağlı elan lövhələri, qeydiyyat jurnalları və təhvil- təslim hesabatları hazırlayır
1.7. Gündəlik və əlavə ehtiyaclara uyğun olaraq bazarlıq (o cümlədən, sifariş) siyahıları hazırlayır
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
TƏLİM NƏTİCƏSİ 2: İAŞƏ XİDMƏTİ İŞÇİLƏRİNİN FƏALİYYƏTİNİ İDARƏ EDİR
2.1. İaşə xidməti işçilərinin effektiv fəaliyyətinə nəzarət edir
2.2. İaşə xidməti işçilərinin fəaliyyətini təkmilləşdirmək üçün onlara faydalı məsləhətlər verir
2.3. Ehtiyaca uyğun məhsulların tədarükünə nəzarət edir
2.4. İaşə xidmətindəki uyğunsuzluqların aradan qaldırılması üçün faydalı təkliflər verir
2.5. Müəssisədaxili prosedurlara uyğun olaraq iş növbəsini təhvil vermək üçün təhvil veriləcək işlərin siyahısını tutur
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
MODUL 5: MƏTBƏX AVADANLIQLARI VƏ ONLARA TEXNİKİ XİDMƏT
GİRİŞ
TƏLİM NƏTİCƏSİ 1: MƏTBƏX AVADANLIQLARINDAN İSTİFADƏ EDİR VƏ ONLARA TEXNİKİ XİDMƏT GÖSTƏRİR
1.1. Yemək hazırlama üsuluna uyğun mətbəx ləvazimatlarını müəyyən edir
1.2. Mətbəx ləvazimatlarının işlək vəziyyətdə və sanitar-gigiyenik normalara uyğun olmasına nəzarət edir
1.3. Mətbəx ləvazimatlarına istehsalçının təlimatlarına uyğun texniki qulluq qaydalarını müvafiq qaydada izah edir
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
MODUL 6: SANİTARİYA VƏ TƏHLÜKƏSİZLİK QAYDALARI
GİRİŞ
TƏLİM NƏTİCƏSİ 1: SANİTARİYA QAYDALARINI ANLAYIR
1.1. Sanitariya norma və qaydalarını izah edir
1.2. Daxili sanitar qaydalarını təmin edir
1.3. Avadanlıq, inventar və qab-qacağa qoyulan tələbləri təsvir edir
1.4. Qənnadı torbalarından istifadə zamanı sanitariya tələblərini izah edir
1.5. İşçilərin şəxsi gigiyena qaydalarını izah edir
1.6. Kremlə bəzədilmiş məmulatların saxlanma şəraiti və müddətini təsvir edir
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
TƏLİM NƏTİCƏSİ 2: TƏHLÜKƏSİZLİK QAYDALARINI RİAYƏT ETMƏKLƏ FƏALİYYƏTİNİ TƏŞKİL EDİR
2.1. İstehsalatda təhlükəsizlik qaydalarını müvafiq qaydada izah edir
2.2. Alət və avadanlıqların təhlükəsizlik qaydalarına uyğun istifadəsini izah edir
2.3. Yanğın təhlükəsizliyi qaydalarını izah edir
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
MODUL 7: QİDA MADDƏLƏRİ VƏ QİDA ZƏHƏRLƏNMƏLƏRİ
GİRİŞ
TƏLİM NƏTİCƏSİ 1: QİDA MADDƏLƏRİNİN ƏHƏMIYYƏTİNİ ANLAYIR
1.1. İnsan həyatında qida maddələrinin əhəmiyyətini müəyyən edir
1.2. Qida məhsullarının kaloriliyini müəyyən edir
1.3. Balanslaşdırılmış qidalanma üçün məhsulların lazımi nisbətini müəyyən edir
1.4. Gün ərzində sərf edilən enerjinin miqdarını düzgün qaydada müəyyən edir
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
TƏLİM NƏTİCƏSİ 2: QİDA İNFEKSİYALARINI BİLİR VƏ İŞ PROSESİNDƏ ONLARI NƏZƏRƏ ALIR
2.1. Qida infeksiyalarını bir-birindən ayırır
2.2. Qida infeksiyalarının başvermə səbəbləri və mənbəyini müəyyən edir
2.3. Mikroorqanizmlər və onların təbiətdə yayılma məqamlarını təsvir edir
2.4. Mikrobların növləri və onların morfologiya (quruluşu) və fiziologiyası (vəzifə və fəaliyyəti), insanın həyatında müsbət və mənfi rollarını izah edir
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
TƏLİM NƏTİCƏSİ 3: QİDA ZƏHƏRLƏNMƏSİNİ ANLAYIR
3.1. Qida zəhərlənmələrinin növlərini fərqləndirir
3.2. Qida zəhərlənməsinin mənbəyi və başvermə səbəblərini müəyyən edir
3.3. Qida zəhərlənməsinin hər növünün əlamətləri və simptomlarını təyin edir
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
TƏLİM NƏTİCƏSİ 4: MÜALİCƏVİ QİDALANMANI ANLAYIR VƏ TƏŞKİL EDİR
4.1. Pəhriz qidalanmasının növlərini sadalayır
4.2. Pəhriz yeməklərinin hazırlanma xüsusiyyətlərini izah edir
4.3. Xəstəlik və pəhrizin təyin olunmasından asılı olaraq ərzaq məhsullarından müvafiq qaydada istifadə edir
4.4. Müalicəvi qidalanmanın təşkil olunma qaydalarını izah edir
4.5. Pəhriz yeməklərinin hazırlanma xüsusiyyətlərini təsvir edir
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
TƏLİM NƏTİCƏSİ 5: HAZIR YEMƏYİN KEYFİYYƏTİNƏ QOYULAN TƏLƏBLƏRİ MÜƏYYƏN EDİR
5.1. Hazırlanmış yeməyin orqanoleptik (rəngi, qoxusu, iyi, dadı, görünüşü və konsistensiyası) göstəricilərinə əsasən brakerajını aparır
5.2. Orqanoleptik göstəricilərə görə hazırlanmış yeməyin keyfiyyətini qiymətləndirir
5.3. Hazırlanmış yeməyi fiziki (refraksiya əmsalı, özlülüyü və yapışqanlılığı) göstəricilərə görə qiymətləndirir
5.4. Hazır yeməyin tələb olunan keyfiyyətini saxlayır
5.5. Hazırlanmış yeməklərdə qüsur əmələ gətirən mümkün səbəbləri aradan qaldırır
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
Modul qiymətləndirmə meyarları
Cavablar
Ədəbiyyat siyahısı
Səhifələr
1. səhifə
2. səhifə
3. səhifə
4. səhifə
5. səhifə
6. səhifə
7. səhifə
8. səhifə
9. səhifə
10. səhifə
11. səhifə
12. səhifə
13. səhifə
14. səhifə
15. səhifə
16. səhifə
17. səhifə
18. səhifə
19. səhifə
20. səhifə
21. səhifə
22. səhifə
23. səhifə
24. səhifə
25. səhifə
26. səhifə
27. səhifə
28. səhifə
29. səhifə
30. səhifə
31. səhifə
32. səhifə
33. səhifə
34. səhifə
35. səhifə
36. səhifə
37. səhifə
38. səhifə
39. səhifə
40. səhifə
41. səhifə
42. səhifə
43. səhifə
44. səhifə
45. səhifə
46. səhifə
47. səhifə
48. səhifə
49. səhifə
50. səhifə
51. səhifə
52. səhifə
53. səhifə
54. səhifə
55. səhifə
56. səhifə
57. səhifə
58. səhifə
59. səhifə
60. səhifə
61. səhifə
62. səhifə
63. səhifə
64. səhifə
65. səhifə
66. səhifə
67. səhifə
68. səhifə
69. səhifə
70. səhifə
71. səhifə
72. səhifə
73. səhifə
74. səhifə
75. səhifə
76. səhifə
77. səhifə
78. səhifə
79. səhifə
80. səhifə
81. səhifə
82. səhifə
83. səhifə
84. səhifə
85. səhifə
86. səhifə
87. səhifə
88. səhifə
89. səhifə
90. səhifə
91. səhifə
92. səhifə
93. səhifə
94. səhifə
95. səhifə
96. səhifə
97. səhifə
98. səhifə
99. səhifə
100. səhifə
101. səhifə
102. səhifə
103. səhifə
104. səhifə
105. səhifə
106. səhifə
107. səhifə
108. səhifə
109. səhifə
110. səhifə
111. səhifə
112. səhifə
113. səhifə
114. səhifə
115. səhifə
116. səhifə
117. səhifə
118. səhifə
119. səhifə
120. səhifə
121. səhifə
122. səhifə
123. səhifə
124. səhifə
125. səhifə
126. səhifə
127. səhifə
128. səhifə
129. səhifə
130. səhifə
131. səhifə
132. səhifə
133. səhifə
134. səhifə
135. səhifə
136. səhifə
137. səhifə
138. səhifə
139. səhifə
140. səhifə
141. səhifə
142. səhifə
143. səhifə
144. səhifə
145. səhifə
146. səhifə
147. səhifə
148. səhifə
149. səhifə
150. səhifə
151. səhifə
152. səhifə
153. səhifə
154. səhifə
155. səhifə
156. səhifə
157. səhifə
158. səhifə
159. səhifə
160. səhifə
161. səhifə
162. səhifə
163. səhifə
164. səhifə
165. səhifə
166. səhifə
167. səhifə
168. səhifə
169. səhifə
170. səhifə
171. səhifə
172. səhifə
173. səhifə
174. səhifə
175. səhifə
176. səhifə
177. səhifə
178. səhifə
179. səhifə
180. səhifə
181. səhifə
182. səhifə
183. səhifə
184. səhifə
185. səhifə
186. səhifə
187. səhifə
188. səhifə
189. səhifə
190. səhifə
191. səhifə
192. səhifə
193. səhifə
194. səhifə
195. səhifə
196. səhifə
197. səhifə
198. səhifə
199. səhifə
200. səhifə
201. səhifə
202. səhifə
203. səhifə
204. səhifə
205. səhifə
206. səhifə
207. səhifə
208. səhifə
209. səhifə
210. səhifə
211. səhifə
212. səhifə
213. səhifə
214. səhifə
215. səhifə
216. səhifə
217. səhifə
218. səhifə
219. səhifə
220. səhifə
221. səhifə
222. səhifə
223. səhifə
224. səhifə
225. səhifə
226. səhifə
227. səhifə
228. səhifə
229. səhifə
230. səhifə
231. səhifə
232. səhifə
233. səhifə
234. səhifə
235. səhifə
236. səhifə
237. səhifə
238. səhifə
239. səhifə
240. səhifə
241. səhifə
242. səhifə
243. səhifə
244. səhifə
245. səhifə
246. səhifə
247. səhifə
248. səhifə
249. səhifə
250. səhifə
251. səhifə
252. səhifə
253. səhifə
254. səhifə
255. səhifə
256. səhifə
257. səhifə
258. səhifə
259. səhifə
260. səhifə
261. səhifə
262. səhifə
263. səhifə
264. səhifə
265. səhifə
266. səhifə
267. səhifə
268. səhifə
269. səhifə
270. səhifə
271. səhifə
272. səhifə
273. səhifə
274. səhifə
275. səhifə
276. səhifə
277. səhifə
278. səhifə
279. səhifə
280. səhifə
281. səhifə
282. səhifə
283. səhifə
284. səhifə
285. səhifə
286. səhifə
287. səhifə
288. səhifə
289. səhifə
290. səhifə
291. səhifə
292. səhifə
293. səhifə
294. səhifə
295. səhifə
296. səhifə
297. səhifə
298. səhifə
299. səhifə
300. səhifə
301. səhifə
302. səhifə
303. səhifə
304. səhifə
305. səhifə
306. səhifə
307. səhifə
308. səhifə
309. səhifə
310. səhifə
311. səhifə
312. səhifə
313. səhifə
314. səhifə
315. səhifə
316. səhifə
317. səhifə
318. səhifə
319. səhifə
320. səhifə
321. səhifə
322. səhifə
323. səhifə
324. səhifə
325. səhifə
326. səhifə
327. səhifə
328. səhifə
329. səhifə
330. səhifə
331. səhifə
332. səhifə
333. səhifə
334. səhifə
335. səhifə
336. səhifə
337. səhifə
338. səhifə
339. səhifə
340. səhifə
341. səhifə
342. səhifə
343. səhifə
344. səhifə
345. səhifə
346. səhifə
347. səhifə
348. səhifə
349. səhifə
350. səhifə
351. səhifə
352. səhifə
353. səhifə
354. səhifə
355. səhifə
356. səhifə
357. səhifə
358. səhifə
359. səhifə
360. səhifə
361. səhifə
362. səhifə
363. səhifə
364. səhifə
365. səhifə
366. səhifə
367. səhifə
368. səhifə
369. səhifə
370. səhifə
371. səhifə
372. səhifə
373. səhifə
374. səhifə
375. səhifə
376. səhifə
377. səhifə
378. səhifə
379. səhifə
380. səhifə
381. səhifə
382. səhifə
383. səhifə
384. səhifə
385. səhifə
386. səhifə
387. səhifə
388. səhifə
389. səhifə
390. səhifə
391. səhifə
392. səhifə
393. səhifə
394. səhifə
395. səhifə
396. səhifə
397. səhifə
398. səhifə
399. səhifə
400. səhifə
401. səhifə
402. səhifə
403. səhifə
404. səhifə
405. səhifə
406. səhifə
407. səhifə
408. səhifə
409. səhifə
410. səhifə
411. səhifə
412. səhifə
413. səhifə
414. səhifə
415. səhifə
416. səhifə
417. səhifə
418. səhifə
419. səhifə
420. səhifə
421. səhifə
422. səhifə
423. səhifə
424. səhifə
425. səhifə
426. səhifə
427. səhifə
428. səhifə
429. səhifə
430. səhifə
431. səhifə
432. səhifə
433. səhifə
434. səhifə
435. səhifə
436. səhifə
437. səhifə
438. səhifə
439. səhifə
440. səhifə
441. səhifə
442. səhifə
443. səhifə
444. səhifə
445. səhifə
446. səhifə
447. səhifə
448. səhifə
449. səhifə
450. səhifə
451. səhifə
452. səhifə
453. səhifə
454. səhifə
455. səhifə
456. səhifə
457. səhifə
458. səhifə
459. səhifə
460. səhifə
461. səhifə
462. səhifə
463. səhifə
464. səhifə
465. səhifə
466. səhifə
467. səhifə
468. səhifə
469. səhifə
470. səhifə
471. səhifə
472. səhifə
473. səhifə
474. səhifə
475. səhifə
476. səhifə
477. səhifə
478. səhifə
479. səhifə
480. səhifə
481. səhifə
482. səhifə
483. səhifə
484. səhifə
485. səhifə
486. səhifə
487. səhifə
488. səhifə
489. səhifə
490. səhifə
491. səhifə
492. səhifə
493. səhifə
494. səhifə
495. səhifə
496. səhifə
497. səhifə
498. səhifə
499. səhifə
500. səhifə
501. səhifə
502. səhifə
503. səhifə
504. səhifə
505. səhifə
506. səhifə
507. səhifə
508. səhifə
509. səhifə
510. səhifə
511. səhifə
512. səhifə
513. səhifə
514. səhifə
515. səhifə
516. səhifə
517. səhifə
518. səhifə
519. səhifə
520. səhifə
521. səhifə
522. səhifə
523. səhifə
524. səhifə
525. səhifə
526. səhifə
527. səhifə
528. səhifə
529. səhifə
530. səhifə
531. səhifə
532. səhifə
533. səhifə
534. səhifə
535. səhifə
536. səhifə
537. səhifə
538. səhifə
539. səhifə
540. səhifə
541. səhifə
542. səhifə
543. səhifə
544. səhifə
545. səhifə
546. səhifə
547. səhifə
548. səhifə
549. səhifə
550. səhifə
551. səhifə
552. səhifə
553. səhifə
554. səhifə
555. səhifə
556. səhifə
557. səhifə
558. səhifə
559. səhifə
560. səhifə
561. səhifə
562. səhifə
563. səhifə
564. səhifə
565. səhifə
566. səhifə
567. səhifə
568. səhifə
569. səhifə
570. səhifə
571. səhifə
572. səhifə
573. səhifə
574. səhifə
575. səhifə
576. səhifə
577. səhifə
578. səhifə
579. səhifə
580. səhifə
581. səhifə
582. səhifə
583. səhifə
584. səhifə
585. səhifə
586. səhifə
587. səhifə
588. səhifə
589. səhifə
590. səhifə
591. səhifə
592. səhifə
593. səhifə
594. səhifə
595. səhifə
596. səhifə
597. səhifə
598. səhifə
599. səhifə
600. səhifə
601. səhifə
602. səhifə
603. səhifə
604. səhifə
605. səhifə
606. səhifə
607. səhifə
608. səhifə
609. səhifə
610. səhifə
611. səhifə
612. səhifə
613. səhifə
614. səhifə
Qeyd et
axtar
Seçilənlər
Seçilənlərə əlavə et
Statistika
Cəmi səhifə sayısı : 614
Baxılan səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Baxılmamış səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Cəmi səhifə 614
Prev Page
Next Page