Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəzlər (tarla şəraitində)
Kömək
Bağla
Toggle Menu
Mövzular
Səhifələr
Qeydlər
Axtarış
Seçilənlər
Statistika
Mövzular
1. YARPAQLI VƏ KÖKÜMEYVƏLI TƏRƏVƏZ BİTKİLƏRİNİN XALQ TƏSƏRRÜFATI ƏHƏMIYYƏTİ, BİOLOJİ-TƏSƏRRÜFAT XÜSUSİYYƏTLƏRİ, ONLARIN ƏSAS NÖVLƏRİ, BAZAR RƏQABƏTLİ SORTLAR VƏ YARARLILIQ DƏYƏRİ
1.1. Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz bitkilərinin xalq təsərrüfatı əhəmiyyəti və yararlılıq dəyəri
1.2. Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz bitkilərinin bioloji - təsərrüfat və aqrotexniki səciyyəsi
1.3. Yarpaqlı tərəvəz bitkilərinin bazar rəqabətli sort nümumunələri və sort seçmə meyyarları
1.3.1. Səbzə tərəvəz bitkilərinin növləri və sort nümunələri
1.3.1.1. Keşniş - Coriandrum sativum L
1.3.1.2. Şüyüd - Anethumgraveolens L
1.3.1.3. İspanaq - Spinacia oleraciaeace L
1.3.1.4. Reyhan - Ocimum basilicum L
1.3.3.5. Mərzə - Saturea hortensis L
1.3.3.6. Kahı - Lactuca sativa L
1.3.3.7. Acıtərə - Lepidium sativum L
1.3.3.8. Turpca - Raphanus sativus L.Subsp.radicola Dc
1.3.2. Kələm bitkisinin bəzi (yarpaqlı) növ və sortları
1.3.2.1. Ağbaş kələm - Brassica oleracea L. convar Capitata (L) Alef. Var. Alba DC
1.3.2.2. Qırmızıbaş kələm-Brassica oleracea L. convar. capitata L. Alef.var.rubra DC
1.3.2.3. Savoy kələm -Brassica sabauda Lizg
1.3.2.4. Pekin kələmi -Brassica pekinensis (Lour)Rubr
1.3.2.5. Çin yarpaq kələmi -Brassica chinensis L
1.3.2.6. Yarpaq kələm -Br. subspontonea Lizg
1.3.3. Nanə - Mentha piperitta L
1.3.4. Tərxun-Artemisia dracunculus L
1.3.5. Kəvər - Allium porrum L
1.3.6. Razyana - Foeniculum vulgare Mill
1.4. Kökümeyvəli tərəvəz bitkilərinin növləri, bazar rəqabətli sort nümumunələri və sort seçmə meyyarları
1.4.1. Kökümeyvəli tərəvəz bitkilərinin növləri və sort nümunələri
1.4.1.1. Kök - Daucus carota L
1.4.1.2. Çuğundur - Beta vulgaris L
1.4.1.3. Cəfəri - Petroselinum sativum Hoffm
1.4.1.4. Kərəviz - Apium qaveolens ssp.sativum L
1.4.1.5. Turp - Raphanus sativus L.subsp.hybenus Alef
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
2. YARPAQLI VƏ KÖKÜMEYVƏLİ TƏRƏVƏZ BİTKİLƏRİNİN ÇOXALDILMASI VƏ ŞİTİLİN YETİŞDİRİLMƏSİ
2.1. Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz bitkilərinin çoxaldılması üsulları
2.2. Toxumların keyfiyyət göstəriciləri və onlara qoyulan tələblər
2.3. Səpin norması və onun dəqiqləşdirilməsi
2.4. Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz bitkilərinin toxumlarının əsas morfoloji əlamətləri
2.5. Toxumun istifadə müddəti və saxlanma qabiliyyəti
2.6. Toxumun cücərmə şəraiti və səpinə hazırlanması
2.7. Şitil yetişdirilməsi texnologiyası
2.8. Şitillərin yetişdirilməsində geniş yayılmış xəstəlik və zərərvericilər, onlara qarşı mübarizə tədbirləri
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
3. YARPAQLI VƏ KÖKÜMEYVƏLI TƏRƏVƏZ BİTKİLƏRİNİN BECƏRMƏ TEXNOLOGIYASI VƏ ÜMUMI QULLUQ İŞLƏRİ
3.1. Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz əkinlərində aparılan əsas, səpinqabağı və vegetasiya torpaq becərmələri
3.1.1. Torpağın səpinqabağı becərilməsi üsulları və qaydaları
3.1.2. Torpağın vegetasiya becərmələri üsulları və qaydala
3.2. Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz bitkilərinin becərilməsində növbəli əkinin tətbiqi
3.2.1. Sıxlaşdırılan və təkrar əkinlər
3.3. Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz bitkilərinin toxumlarının səpin vaxtı və səpin üsulları
3.3.1. Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz bitkilərinin səpin (əkin) sxemləri, səmərəli qida sahəsi, bitki sıxlığı və əkində yerləşdirmə üsulları
3.4. Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz əkinlərində ümumi qulluq işləri
3.4.1. Dibdoldurma
3.4.2. Mulçalama və onun əhəmiyyəti
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
4. YARPAQLI VƏ KÖKÜMEYVƏLİ TƏRƏVƏZ BİTKİLƏRİNİN SUVARILMASI VƏ GÜBRƏLƏNMƏSİ
4.1. Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz bitkilərinin suya olan təlabatı, suvarma rejimi və suyun keyfiyyəti
4.1.1. Suvarma üsulları
4.1.2. Sudan səmərəli istifadə qaydaları
4.2. Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz bitkilərinin gübrələnmə
4.2.1. Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz bitkilərinin qida maddələrinə olan tələbatı
4.2.2. Müxtəlif yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəzlərdə qida maddələrinin çatışmazlığı və artıqlığı simptomları (əlamətləri)
4.2.3. Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz əkinlərində istifadə edilən makro və mikro elementlər
4.2.4. Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz bitkilərinə tətbiq edilən mineral gübrələr
4.2.5. Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz bitkilərinin gübrələmə sistemi və texnikası
4.5. Ekoloji-təmiz tərəvəz istehsalında tətbiq edilən təbii-üzvü gübrələr
4.6. Avropa İttifaqında ekoloji kənd təsərrüfatı tənzimlənməsi, ətraf mühitin mühafizəsi tədbirlləri və onların tərəvəz bitkilərinin gübrələnməsində tətbiqi
4.6.1. Orqanik tərəvəz istehsalı haqqında məlumat, mineral gübrələrin məhsulda qalıq təsiri, onların normaları və məhsulun sertifikatlaşdırılması
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
5. YARPAQLI VƏ KÖKÜMEYVƏLİ TƏRƏVƏZ ƏKİNLƏRİNDƏ YAYILAN XƏSTƏLİK VƏ ZƏRƏRVERİCİLƏR, ONLARA QARŞI MÜBARİZƏ TƏDBİRLƏRİ
5.1. Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz bitkilərinin əsas xəstəlik və zərərvericiləri, onlara qarşı mübarizə tədbirləri
5.1.1. Yarpaqlı tərəvəz bitkilərinin əsas xəstəlikləri və onlara qarşı mübarizə tədbirləri
5.1.2. Kökümeyvəli tərəvəz bitkilərinin əsas xəstəlikləri və onlara qarşı mübarizə tədbirləri
5.2. Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz bitkilərinin əsas zərərvericiləri
5.3. Ekoloji tərəvəz istehsalında zərərvuran orqanizmlərə qarşı bioloji mübarizə tədbirləri: fitonsidlər, biopreparatlar, fitofaqlar
5.4. Pestisidlərdən istifadə qaydaları və bitkiçilikdə tətbiq edilən ekoloji tələblər
5.4.1. Pestisidlərdən istifadə qaydaları
5.4.2. Bitkiçilikdə tətbiq olunan ekoloji tələblər
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
6. YARPAQLI VƏ KÖKÜMEYVƏLİ TƏRƏVƏZ BİTKİLƏRİ MƏHSULUNUN YIĞILMASI VƏ SATIŞA HAZIRLANMASI
6.1. Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz bitkiləri məhsulunun yığım vaxtı və üsulları
6.2. Məhsulun əmtəə üçün hazırlanması və sortlaşdırılması
6.3. Yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz bitkilərinin qablaşdırılması və daşınması qaydaları
6.4. Müxtəlif yarpaqlı və kökümeyvəli tərəvəz bitkilərinin saxlanması və emalı
6.5. Məhsulun satışa hazırlanması və satış kanalları
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
CAVABLAR
ƏDƏBİYYAT SİYAHISI
Səhifələr
1. səhifə
2. səhifə
3. səhifə
4. səhifə
5. səhifə
6. səhifə
7. səhifə
8. səhifə
9. səhifə
10. səhifə
11. səhifə
12. səhifə
13. səhifə
14. səhifə
15. səhifə
16. səhifə
17. səhifə
18. səhifə
19. səhifə
20. səhifə
21. səhifə
22. səhifə
23. səhifə
24. səhifə
25. səhifə
26. səhifə
27. səhifə
28. səhifə
29. səhifə
30. səhifə
31. səhifə
32. səhifə
33. səhifə
34. səhifə
35. səhifə
36. səhifə
37. səhifə
38. səhifə
39. səhifə
40. səhifə
41. səhifə
42. səhifə
43. səhifə
44. səhifə
45. səhifə
46. səhifə
47. səhifə
48. səhifə
49. səhifə
50. səhifə
51. səhifə
52. səhifə
53. səhifə
54. səhifə
55. səhifə
56. səhifə
57. səhifə
58. səhifə
59. səhifə
60. səhifə
61. səhifə
62. səhifə
63. səhifə
64. səhifə
65. səhifə
66. səhifə
67. səhifə
68. səhifə
69. səhifə
70. səhifə
71. səhifə
72. səhifə
73. səhifə
74. səhifə
75. səhifə
76. səhifə
77. səhifə
78. səhifə
79. səhifə
80. səhifə
81. səhifə
82. səhifə
83. səhifə
84. səhifə
85. səhifə
86. səhifə
87. səhifə
88. səhifə
89. səhifə
90. səhifə
91. səhifə
92. səhifə
93. səhifə
94. səhifə
95. səhifə
96. səhifə
97. səhifə
98. səhifə
99. səhifə
100. səhifə
101. səhifə
102. səhifə
103. səhifə
104. səhifə
105. səhifə
106. səhifə
107. səhifə
108. səhifə
109. səhifə
110. səhifə
111. səhifə
112. səhifə
113. səhifə
114. səhifə
115. səhifə
116. səhifə
117. səhifə
118. səhifə
119. səhifə
120. səhifə
121. səhifə
122. səhifə
123. səhifə
124. səhifə
125. səhifə
126. səhifə
127. səhifə
128. səhifə
129. səhifə
130. səhifə
131. səhifə
132. səhifə
133. səhifə
134. səhifə
135. səhifə
136. səhifə
137. səhifə
138. səhifə
139. səhifə
140. səhifə
141. səhifə
142. səhifə
143. səhifə
144. səhifə
145. səhifə
146. səhifə
147. səhifə
148. səhifə
149. səhifə
150. səhifə
151. səhifə
152. səhifə
153. səhifə
154. səhifə
155. səhifə
156. səhifə
157. səhifə
158. səhifə
159. səhifə
160. səhifə
161. səhifə
162. səhifə
163. səhifə
164. səhifə
165. səhifə
166. səhifə
167. səhifə
168. səhifə
169. səhifə
170. səhifə
171. səhifə
172. səhifə
173. səhifə
174. səhifə
175. səhifə
176. səhifə
177. səhifə
178. səhifə
179. səhifə
180. səhifə
181. səhifə
182. səhifə
183. səhifə
184. səhifə
185. səhifə
186. səhifə
187. səhifə
188. səhifə
189. səhifə
190. səhifə
191. səhifə
192. səhifə
193. səhifə
194. səhifə
195. səhifə
196. səhifə
197. səhifə
198. səhifə
199. səhifə
200. səhifə
201. səhifə
202. səhifə
203. səhifə
204. səhifə
205. səhifə
206. səhifə
207. səhifə
208. səhifə
209. səhifə
210. səhifə
211. səhifə
212. səhifə
213. səhifə
214. səhifə
215. səhifə
216. səhifə
217. səhifə
218. səhifə
219. səhifə
220. səhifə
221. səhifə
222. səhifə
223. səhifə
224. səhifə
225. səhifə
226. səhifə
227. səhifə
228. səhifə
229. səhifə
230. səhifə
231. səhifə
232. səhifə
233. səhifə
234. səhifə
235. səhifə
236. səhifə
237. səhifə
238. səhifə
239. səhifə
240. səhifə
Qeyd et
axtar
Seçilənlər
Seçilənlərə əlavə et
Statistika
Cəmi səhifə sayısı : 240
Baxılan səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Baxılmamış səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Cəmi səhifə 240
Prev Page
Next Page