İstixana şəraitində meyvəli tərəvəz bitkilərinin becərilməsi
Kömək
Bağla
Toggle Menu
Mövzular
Səhifələr
Qeydlər
Axtarış
Seçilənlər
Statistika
Mövzular
1. MEYVƏLİ TƏRƏVƏZ BİTKİLƏRİNİN (ÖRTÜLÜ ŞƏRAITDƏ - ŞÜŞƏ VƏ YA PLYONKA) XALQ TƏSƏRRÜFATI ƏHƏMİYYƏTİ, ONLARIN ƏSAS NÖVLƏRİ, BİOLOJİ-TƏSƏRRÜFAT XÜSUSİYYƏTLƏRİ, SATIŞ QABİLİYYƏTLİ SORTLARI
1.1. Meyvəli tərəvəz bitkilərinin (örtülü şəraitdə - şüşə və ya plyonka) əsas növləri (xiyar, pomidor, badımcan, bibər) və onların xalq təsərrüfatı əhəmiyyəti
1.1.1. Xiyarın istifadə xüsusiyyətləri və qidalılıq dəyəri
1.1.2. Pomidorun istifadə xüsusiyyətləri və qidalılıq dəyəri
1.1.3. Badımcanın istifadə xüsusiyyətləri və qidalılıq dəyəri
1.1.4. Bibərin (acı və şirin) istifadə xüsusiyyətləri və qidalılıq dəyəri
1.2. Meyvəli tərəvəz bitkilərinin (örtülü şəraitdə - şüşə və ya plyonka) bioloji xüsusiyyətləri və torpaq-iqlim şəraitinə münasibəti
1.2.1. Xiyar bitkisinin bioloji xüsusiyyətləri və torpaq-iqlim şəraitinə münasibəti
1.2.2. Pomidor bitkisinin bioloji xüsusiyyətləri və torpaq-iqlim şəraitinə münasibəti
1.2.3. Badımcan bitkisinin bioloji xüsusiyyətləri və torpaq-iqlim şəraitinə münasibəti
1.2.4. Bibər bitkisinin bioloji xüsusiyyətləri və torpaq-iqlim şəraitinə münasibəti
1.3. Örtülü şəraitdə becərilən meyvəli tərəvəz bitkilərinin geniş yayılmış, satış qabiliyyətli sort və hibridləri, onların seçilməsi və qiymətləndirilməsi qaydaları
1.3.1. Örtülü şəraitdə becərilən meyvəli tərəvəz bitkilərinin daha əhəmiyyətli sort və hibridlərinin seçilməsi və qiymətləndirilməsi qaydaları
1.3.2. İstixanada, torpaqlı və torpaqsız (hidroponika və ya akvaponika) şəraitdə becərilən yerli və xarici xiyar sortları və hibridləri
1.3.3. İstixanada, torpaqlı və torpaqsız (hidroponika və ya akvaponika) şəraitdə becərilən yerli və xarici pomidor sortları və hibridləri
1.3.4. İstixanada, torpaqlı və torpaqsız (hidroponika və ya akvaponika) şəraitdə becərilən yerli və xarici badımcan sortları və hibridləri
1.3.5. İstixanada, torpaqlı və torpaqsız (hidroponika və ya akvaponika) şəraitdə becərilən yerli və xarici bibər sortları və hibridləri
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
2. İSTİXANA ŞƏRAİTİNDƏ BECƏRİLƏN MEYVƏLİ TƏRƏVƏZ BİTKİLƏRİNİN ÇOXALDILMASI, TOXUM TƏDARÜKÜ VƏ ŞİTİL İSTEHSALI
2.1. Toхumların keyfiyyət göstəriciləri və onlara qoyulan tələblər
2.2. Meyvəli tərəvəz bitkilərinin toxumlarının əsas morfoloji əlamətləri
2.3. Meyvəli tərəvəz bitkilərinin toxumçuluğu: toxum tədarükü və onların saхlanması qaydaları
2.4. Meyvəli tərəvəz bitkilərinin toxumlarının cücərdilmə şəraiti
2.5. Şitil yetişdirilməsi üsulları
2.6. Şitil istehsalı üçün istixananın təşkili və şitil istehsalı qaydaları
2.6.1. İstixanada şitil yetişdirilməsi üçün tələb olunan mikroiqlim şəraiti
2.6.2. Şitil yetişdirilməsi üçün torpaq qarışığının (qrunt və ya substrat) hazırlanması
2.6.3. Şitil üçün toxum sərfiyyatının və şitillik sahəsinin hesablanması
2.6.4. Meyvəli tərəvəz bitkilərinin toxumlarının səpinə hazırlanması, toxumla yayılan xəstəliklər və onların qarşısının alınması yolları
2.6.5. Toxum səpini üçün ləklərin və dipçəklərin hazırlanması
2.6.6. Meyvəli tərəvəz bitkilərinin toxumunun səpin qaydaları
2.7. Şitillərə qulluq qaydaları
2.7.1. Şitillərin suvarılması
2.7.2. Şitillərin gübrələnməsi
2.7.3. Şitillərin xəstəlik və zərərvericilərinə, o cümlədən alaq otlarına qarşı mübarizə
2.8. Şitillərin çıxarılması və əkin üçün hazırlanması
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
3. ŞİTİLİN DAİMİ YERİNƏ KÖÇÜRÜLMƏSİ VƏ MEYVƏLİ TƏRƏVƏZ BİTKİLƏRİNƏ ÜMUMİ QULLUQ İŞLƏRİ
3.1. Meyvəli tərəvəz bitkilərinin növbəli əkinə münasibəti, əsas sələf bitkiləri, bitki dövriyyələri və optimal əkin müddətləri
3.2. İstixanada meyvəli tərəvəz bitkilərinin əkini üçün əsas hazırlıq işləri
3.3. İstixana şəraitində meyvəli tərəvəz bitkilərinin əkini üçün torpağın və ya substratın hazırlanması
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
4. İSTİXANA ŞƏRAİTİNDƏ BECƏRİLƏN MEYVƏLİ TƏRƏVƏZ SUVARILMASI VƏ GÜBRƏLƏNMƏSİ
4.1. Meyvəli tərəvəz bitkilərinin suvarılması
4.1.1. Meyvəli tərəvəz bitkilərinin suvarılma üsul və qaydaları
4.1.2. Meyvəli tərəvəz bitkilərinin suya olan təlabatı, suvarma rejimi və suyun keyfiyyəti
4.2. Meyvəli tərəvəz bitkilərinin gübrələnməsi
4.2.1. Meyvəli tərəvəz bitkilərinin qida maddələrinə olan tələbatı və gübrə normalarının hesablanması
4.2.2. Pomidor bitkisinin gübrələnməsi
4.2.3. Xiyar bitkisinin gübrələnməsi
4.2.4. Badımcan bitkisinin gübrələnməsi
4.2.5. Bibər bitkisinin gübrələnməsi
4.3. Ekoloji-təmiz tərəvəz istehsalında tətbiq edilən təbii-üzvü gübrələr: kompost, torf, biohumus, yaşıl gübrələr, biopreparatlar və onların istixana şəraitində tətbiqi qaydaları
4.4. Məhsul istehsalı zamanı Avropa İttifaqında ekoloji kənd təsərrüfatı tənzimlənməsi və İFOAM - qaydaları
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
5. ÖRTÜLÜ ŞƏRAİTDƏ BECƏRİLƏN MEYVƏLİ TƏRƏVƏZ BİTKİLƏRİNİN ƏSAS XƏSTƏLİK VƏ ZƏRƏRVERİCİLƏRİ, ALAQ OTLARI VƏ ONLARA QARŞI MÜBARIZƏ TƏDBİRLƏRİ
5.1. Meyvəli tərəvəz bitkilərinin əsas xəstəlikləri və onlara qarşı mübarizə tədbirləri
5.1.1. Xiyar bitkisinin əsas xəstəlikləri və onlara qarşı mübarizə tədbirləri
5.1.1.1. Xiyarın yalançı unlu şehi
5.1.1.2. Tağlı bitkilərin antraknozu
5.1.1.3. Tağlı bitkilərin fuzarioz soluxması
5.1.1.4. Xiyarda mildium xəstəliyi
5.1.1.5. Xiyarda kök çürümə
5.1.1.6. Xiyarda - Sclerotinia sclerotiorum
5.1.1.7. Xiyarda boz çürümə
5.1.1.8. Xiyarda - Pseudomonas syringae pv.lachrymans
5.1.2. Pomidor bitkisinin əsas xəstəlikləri və onlara qarşı mübarizə tədbirləri
5.1.2.1. Pomidorun fitoftorozu və ya qonur çürüməsi
5.1.2.2. Pomidorun alternariozu və ya quru ləkəliyi
5.1.2.3. Pomidorda unlu şeh
5.1.2.4. Ağ ləkəlik və ya septorioz
5.1.2.5. Pomidorun vertisilliyoz və fuzarioz soluxması
5.1.2.6. Pomidorun antraknozu
5.1.2.7. Pomidorun qara bakterial ləkəliyi
5.1.2.8. Pomidorun mozaikası
5.1.2.9. Pomidorun bürünclüyü
5.1.2.10. Strik
5.1.2.11. Pomidorun stolburu
5.1.3. Badımcan və bibər bitkilərinin əsas xəstəlikləri və onlara qarşı mübarizə tədbirləri
5.1.3.1. Badımcan və bibərin fitoftorozu (fitoftoroz çürüməsi)
5.1.3.2. Badımcan və bibərin unlu şehi
5.1.3.3. Badımcan və bibərin cənub sklerosial çürüməsi
5.1.3.4. Badımcan və bibərin ağ çürüməsi (sklerotinioz)
5.1.3.5. Badımcan və bibərin quru çüruməsi (fomopsis)
5.1.3.6. Badımcan və bibərin antraknozu
5.1.3.7. Bibər və badımcanın qara bakterial ləkəliyi
5.1.3.8. Bibər və badımcanın gövdəvə meyvə ayaqcıqlarının bakterial xərçəngi
5.1.3.9. Bibərin bakterial ləkəlik xəstəliyi
5.2. Meyvəli tərəvəz bitkilərinin əsas zərərvericiləri və onlara qarşı mübarizə tədbirləri
5.2.1. Xiyar bitkisinin əsas zərərvericiləri və onlara qarşı mübarizə tədbirləri
5.2.2. Pomidor bitkisinin əsas zərərvericiləri və onlara qarşı mübarizə tədbirləri
5.2.3. Badımcan və bibər bitkilərinin əsas zərərvericiləri və onlara qarşı mübarizə tədb
5.3. Meyvəli tərəvəz bitkiləri becərilən istixanalarda ən çox yayılmış alaq otları və onlara qarşı mübarizə tədbirləri
5.4. Pestisidlərdən istifadə qaydaları, onlara qoyulan ekoloji tələblər və GLOBAL GAP prinsipləri
5.5. Ekoloji kənd təsərrüfatında bioloji bitki mühafizə tədbirləri və onların istixanada tətbiqi
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
6. MEYVƏLİ TƏRƏVƏZ BİTKİLƏRİNİN MƏHSULUNUN YIĞILMASI, SAXLANMASI VƏ SATIŞA HAZIRLANMASI
6.1. Meyvəli tərəvəz bitkilərinin məhsulunun yığılması və qablaşdırılması qaydaları
6.2. Meyvəli tərəvəz bitkilərinin saxlanması və emalı
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
CAVABLAR
ƏDƏBİYYAT SİYAHISI
Səhifələr
1. səhifə
2. səhifə
3. səhifə
4. səhifə
5. səhifə
6. səhifə
7. səhifə
8. səhifə
9. səhifə
10. səhifə
11. səhifə
12. səhifə
13. səhifə
14. səhifə
15. səhifə
16. səhifə
17. səhifə
18. səhifə
19. səhifə
20. səhifə
21. səhifə
22. səhifə
23. səhifə
24. səhifə
25. səhifə
26. səhifə
27. səhifə
28. səhifə
29. səhifə
30. səhifə
31. səhifə
32. səhifə
33. səhifə
34. səhifə
35. səhifə
36. səhifə
37. səhifə
38. səhifə
39. səhifə
40. səhifə
41. səhifə
42. səhifə
43. səhifə
44. səhifə
45. səhifə
46. səhifə
47. səhifə
48. səhifə
49. səhifə
50. səhifə
51. səhifə
52. səhifə
53. səhifə
54. səhifə
55. səhifə
56. səhifə
57. səhifə
58. səhifə
59. səhifə
60. səhifə
61. səhifə
62. səhifə
63. səhifə
64. səhifə
65. səhifə
66. səhifə
67. səhifə
68. səhifə
69. səhifə
70. səhifə
71. səhifə
72. səhifə
73. səhifə
74. səhifə
75. səhifə
76. səhifə
77. səhifə
78. səhifə
79. səhifə
80. səhifə
81. səhifə
82. səhifə
83. səhifə
84. səhifə
85. səhifə
86. səhifə
87. səhifə
88. səhifə
89. səhifə
90. səhifə
91. səhifə
92. səhifə
93. səhifə
94. səhifə
95. səhifə
96. səhifə
97. səhifə
98. səhifə
99. səhifə
100. səhifə
101. səhifə
102. səhifə
103. səhifə
104. səhifə
105. səhifə
106. səhifə
107. səhifə
108. səhifə
109. səhifə
110. səhifə
111. səhifə
112. səhifə
113. səhifə
114. səhifə
115. səhifə
116. səhifə
117. səhifə
118. səhifə
119. səhifə
120. səhifə
121. səhifə
122. səhifə
123. səhifə
124. səhifə
125. səhifə
126. səhifə
127. səhifə
128. səhifə
129. səhifə
130. səhifə
131. səhifə
132. səhifə
133. səhifə
134. səhifə
135. səhifə
136. səhifə
137. səhifə
138. səhifə
139. səhifə
140. səhifə
141. səhifə
142. səhifə
143. səhifə
144. səhifə
145. səhifə
146. səhifə
147. səhifə
148. səhifə
149. səhifə
150. səhifə
151. səhifə
152. səhifə
153. səhifə
154. səhifə
155. səhifə
156. səhifə
157. səhifə
158. səhifə
159. səhifə
160. səhifə
161. səhifə
162. səhifə
163. səhifə
164. səhifə
165. səhifə
166. səhifə
167. səhifə
168. səhifə
169. səhifə
170. səhifə
171. səhifə
172. səhifə
173. səhifə
174. səhifə
175. səhifə
176. səhifə
177. səhifə
178. səhifə
179. səhifə
180. səhifə
181. səhifə
182. səhifə
183. səhifə
184. səhifə
185. səhifə
186. səhifə
187. səhifə
188. səhifə
189. səhifə
190. səhifə
191. səhifə
192. səhifə
193. səhifə
194. səhifə
195. səhifə
196. səhifə
197. səhifə
198. səhifə
199. səhifə
200. səhifə
201. səhifə
202. səhifə
203. səhifə
204. səhifə
205. səhifə
206. səhifə
207. səhifə
208. səhifə
209. səhifə
210. səhifə
211. səhifə
212. səhifə
213. səhifə
214. səhifə
215. səhifə
216. səhifə
217. səhifə
218. səhifə
219. səhifə
220. səhifə
221. səhifə
222. səhifə
223. səhifə
224. səhifə
225. səhifə
226. səhifə
227. səhifə
228. səhifə
229. səhifə
230. səhifə
231. səhifə
232. səhifə
233. səhifə
234. səhifə
235. səhifə
236. səhifə
237. səhifə
238. səhifə
239. səhifə
240. səhifə
241. səhifə
242. səhifə
243. səhifə
244. səhifə
245. səhifə
Qeyd et
axtar
Seçilənlər
Seçilənlərə əlavə et
Statistika
Cəmi səhifə sayısı : 245
Baxılan səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Baxılmamış səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Cəmi səhifə 245
Prev Page
Next Page