Bitkilərin əkini və qulluq tədbirləri
Kömək
Bağla
Toggle Menu
Mövzular
Səhifələr
Qeydlər
Axtarış
Seçilənlər
Statistika
Mövzular
1. SUBSTRAT SİSTEMLƏR, ONLARIN NÖVLƏRİ VƏ TƏRKİBİ
1.1. Açıq və örtülü sahə əkin üsulu
1.2. Substrat əkininin əsas üstünlükləri
1.3. Mineral əlavələr və qarışıqların xüsusiyyətləri
1.3.1. Çay qumu
1.3.2. Çınqıl
1.3.3. Perlit
1.3.4. Vermikulit
1.3.5. Pemza və ya süngər daşı
1.3.6. Ağac külü
1.3.7. İşlənmiş gil
1.3.8. Seolit
1.3.9. Sepiolit
1.4. Substrat istehsalında istifadə olunan sintetik kimyəvi üsullarla alınmış komponentlər
1.4.1. Poliuritan
1.4.2. Polistiren
1.4.3. Mineral yun
1.4.4. Şüşə yunu
1.4.5. Styrofoam
1.5. Substrat hazırlanmasında istifadə olunan üzvi birləşmələr
1.5.1. Kompost
1.5.2. Ağac qabığı
1.5.3. Ağac yonqarı və ya talaş
1.5.4. Torf
1.5.5. Kokopit
1.6. Substrat aqreqatların növləri
1.6.1. Substrat aqreqatlarında pH göstəriciləri
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
2. ÖRTÜLÜ SAHƏLƏR
2.1. Tətbiq imkanlarına görə substrat qarışıqlarının müəyyənləşdirilməsi
2.2. Qidalı torpaq qarışıqlarının əsas tərkib elementləri
2.2.1. Torf
2.2.2. Çəmən torpağı
2.2.3. Peyin torpaq kompostu
2.2.4. Ağac kəpəyi
2.2.5. Ağac qabığı
2.3. Hidroponik becərmə sistemləri
2.3.1. Aqreqatoponika
2.3.2. Hazır substrat qarışıqları
2.3.3. Xemoponika
2.3.4. Aeroponika
2.3.5. İonitoponika
2.4. Örtülü sahələrdə becərilən bitki qrupları
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
3. ÖRTÜLÜ SAHƏDƏ BİTKİLƏRİN BECƏRİLMƏSİ
3.1. Örtülü sahələrdə torpaqlı və torpaqsız əkin üsulunun müqayisəsi
3.2. Örtülü sahə əkinlərində müxtəlif bitki becərilməsi üçün tətbiq edilən hazır substrat növləri
3.2.1. Mineral tərkibli hazır substratlar
3.2.2. Hindistan cəvizi qabığından istehsal edilmiş hazır substratlar
3.3. Hazır substrat tərkib elementlərinin ilkin sınağının keçirilməsi üçün kiçik həcmli sınaq dibçək əkinləri
3.3.1. Hazır substratlarda gündəlik ölçmələr
3.3.2. Substrat komponentlərindən hazırlanmış sınaq əkinləri üçün substrat
3.3.3. Toxumdan şitilin alınması
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
4. BİTKİLƏRİN ÇOXALMASI
4.1. Bitkilərin vegetativ və generativ orqanları
4.2. Bitkilərin vegetativ orqanları
4.2.1. Kök
4.2.2. Gövdə
4.2.3. Yarpaq
4.2.4. Tumurcuq
4.3. Bitkilərin generativ orqanları
4.3.1. Çiçəyin quruluşu
4.3.2. Meyvə bitkilərinin böyüməsi
4.3.3. Tərəvəz bitkilərinin qruplaşdırılması
4.3.4. Tərəvəz bitkilərinin inkişafına görə qruplaşdırılması
4.3.5. Aqrotexnikasına görə qruplaşdırma
4.4. Meyvə tipləri və meyvənin quruluşu
4.5. Bitkilərin generativ orqanlar vasitəsi ilə çoxaldılması
4.6. Toxum tədarükü
4.6.1. Meyvə tingliyi üçün toxum tədarükü
4.6.2. Tərəvəz bitkiləri üçün toxum tədarükü
4.6.3. Vegetativ orqanlarla bitki çoxaldılması
4.7. Toxmacar calaqaltılarına (şitillərinə) qulluq
4.8. Tərəvəz şitillərinə qulluq
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
5. BİTKİLƏRİN MÜXTƏLİF ÇOXALTMA ÜSULLARI İLƏ ARTIRILMASI
5.1. Bitkilərin vegetativ orqanlarla çoxaldılması
5.1.1. Basmalarla çoxaltma
5.1.2. Odunlaşmış çiliklə çoxaltma
5.1.3. Yaşıl çiliklə çoxaltma
5.1.4. Yarpaq çiliyi ilə çoxaltma
5.1.5. Kök çiliyi ilə çoxaltma
5.1.6. Kolların bölünməsi ilə çoxaltma
5.1.7. Kökpöhrəsi ilə çoxaltma
5.2. Calaq və calaq metodları
5.2.1. Calaq vurmaqda istifadə edilən sarğı materialları
5.2.2. Calaq prosesindən sonra istifadə edilən məlhəmlər
5.2.3. Calaq vurmaqda istifadə edilən alət və avadanlıqlar
5.2.4. Calaq üçün çiliklərin hazırlanması
5.2.5. Calaq üçün çilik kəsimi qaydaları
5.2.6. Qələm calağı üsulları və onların tətbiqi
5.3. Qış calağı
5.3.1. Qış calağının vurulması üçün avadanlıq
5.3.2. Calaqaltıların tədarükü və saxlanması
5.3.3. Calaqüstünün tədarükü və saxlanması
5.3.4. Qış calağının vurulması texnologiyası
5.4. Göz calağı
5.5. Tərəvəz bitkilərində calaq işləri
5.5.1. Xiyar bitkisinin calaq üsulu ilə yetişdirilməsi
5.5.2. Pomidor bitkisinin calaq üsulu ilə yetişdirilməsi
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
6. CALAQ İŞLƏRİNİN HƏYATA KEÇRİLMƏSİ ÜÇÜN ƏSAS TƏDBİRLƏR
6.1. Meyvə bağı
6.1.1. Toxumluq ana meyvə bağı
6.1.2. Qələmlik ana meyvə bağı
6.2. Ana bağlarda yetişdirilən bitkilər üçün əsas qulluq tədbirləri
6.2.1. Ana meyvə bağlarında gübrələrin tətbiqi
6.2.2. Ana meyvə bağlarında suvarma
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
7. BAĞÇILIQDA QULLUQ TƏDBİRLƏRİ
7.1. Bitkilərin budanması
7.1.1. Formaverici budama
7.1.2. Nizamlayıcı budama
7.1.3. Sağlamlaşdırıcı (sanitar) budama
7.1.4. Cavanlaşdırıcı budama
7.2. Budamanın vaxtı
7.3. Budamanın qaydası
7.4. Tərəvəzçilikdə budama, yıxılma, ucvurma və əzilmə tədbirləri
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
8. BAĞ SALMANIN BAĞÇILIQDA BİTKİ YETİŞDİRİLMƏSİNƏ TƏSİRİ
8.1. Torpağın bitki əkini üçün hazırlanması prosesi
8.1.1. Çəpərin yaradılması
8.2. Bağ üçün ayrılmış sahədə bölgü işləri
8.2.1. Bağ sahəsində yolların təşkili
8.2.2. Bağ qoruyucu zolaqlar
8.3. Bağçılıqda suvarma işlərinin təşkili
8.4. Bağçılıqda gübrə verilmə işləri
8.5. Herbisidlərin tətbiqi
8.6. Meyvə bitkilərinin zərərvericiləri və onlarla mübarizə tədbirləri
8.7. Ağaclara qulluq tədbirləri
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
CAVABLAR
ƏDƏBİYYAT SİYAHISI
Səhifələr
1. səhifə
2. səhifə
3. səhifə
4. səhifə
5. səhifə
6. səhifə
7. səhifə
8. səhifə
9. səhifə
10. səhifə
11. səhifə
12. səhifə
13. səhifə
14. səhifə
15. səhifə
16. səhifə
17. səhifə
18. səhifə
19. səhifə
20. səhifə
21. səhifə
22. səhifə
23. səhifə
24. səhifə
25. səhifə
26. səhifə
27. səhifə
28. səhifə
29. səhifə
30. səhifə
31. səhifə
32. səhifə
33. səhifə
34. səhifə
35. səhifə
36. səhifə
37. səhifə
38. səhifə
39. səhifə
40. səhifə
41. səhifə
42. səhifə
43. səhifə
44. səhifə
45. səhifə
46. səhifə
47. səhifə
48. səhifə
49. səhifə
50. səhifə
51. səhifə
52. səhifə
53. səhifə
54. səhifə
55. səhifə
56. səhifə
57. səhifə
58. səhifə
59. səhifə
60. səhifə
61. səhifə
62. səhifə
63. səhifə
64. səhifə
65. səhifə
66. səhifə
67. səhifə
68. səhifə
69. səhifə
70. səhifə
71. səhifə
72. səhifə
73. səhifə
74. səhifə
75. səhifə
76. səhifə
77. səhifə
78. səhifə
79. səhifə
80. səhifə
81. səhifə
82. səhifə
83. səhifə
84. səhifə
85. səhifə
86. səhifə
87. səhifə
88. səhifə
89. səhifə
90. səhifə
91. səhifə
92. səhifə
93. səhifə
94. səhifə
95. səhifə
96. səhifə
97. səhifə
98. səhifə
99. səhifə
100. səhifə
101. səhifə
102. səhifə
103. səhifə
104. səhifə
105. səhifə
106. səhifə
107. səhifə
108. səhifə
109. səhifə
110. səhifə
111. səhifə
112. səhifə
113. səhifə
114. səhifə
115. səhifə
116. səhifə
117. səhifə
118. səhifə
119. səhifə
120. səhifə
121. səhifə
122. səhifə
123. səhifə
124. səhifə
125. səhifə
126. səhifə
127. səhifə
128. səhifə
129. səhifə
130. səhifə
131. səhifə
132. səhifə
133. səhifə
134. səhifə
135. səhifə
136. səhifə
137. səhifə
138. səhifə
139. səhifə
140. səhifə
141. səhifə
142. səhifə
143. səhifə
144. səhifə
145. səhifə
146. səhifə
147. səhifə
148. səhifə
149. səhifə
150. səhifə
151. səhifə
152. səhifə
153. səhifə
154. səhifə
155. səhifə
156. səhifə
157. səhifə
158. səhifə
Qeyd et
axtar
Seçilənlər
Seçilənlərə əlavə et
Statistika
Cəmi səhifə sayısı : 158
Baxılan səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Baxılmamış səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Cəmi səhifə 158
Prev Page
Next Page