Südlük maldarlıq
Kömək
Bağla
Toggle Menu
Mövzular
Səhifələr
Qeydlər
Axtarış
Seçilənlər
Statistika
Mövzular
1. Təlim nəticəsi 1 – Südlük maldarlığın iqtisadi əhəmiyyəti və səmərəliliyi
1.1 Südlük maldarlığın iqtisadi əhəmiyyəti
1.2 Südlük maldarlıqda əsas gəlir və xərc maddələri
1.3 Gəlir maddələrinin müəyyənləşdirilməsi
1.4 Xərc maddələrinin müəyyənləşdirilməsi
2. Təlim nəticəsi 2 – Mühüm yem bitkiləri və tələbata uyğun yem rasionlarının hazırlanması
2.1 Yemlərin tərkibi
2.2 Müxtəlif yem bitkiləri və onların qiymətləndirilməsi
2.2.1 Qaba yemlər
2.2.2 Şirəli yemlər
2.2.3 Qüvvəli yemlər
2.3 Tələbata uyğun düzgün yem rasionunun hazırlanması
2.3.1 Qida maddələrinə olan tələbat
2.3.2 Məhsuldarlıq səviyyəsinə uyğun yem rasionunun tutulması
2.3.3 Sağılan inəklər üçün yem rasionu
2.3.4 Qurutma mərhələsində olan inəklər üçün yem rasionu
2.4 Səhv yemləmənin nəticələri
3. Təlim nəticəsi 3 – Süd istehsalı və emalı prosesi
3.1 Heyvanlarda süd formalaşması prosesi
3.1.1 Yelinin quruluşu
3.1.2 Süd istehsalı prosesi
3.2 Südün tərkibi
3.3 Südün fiziki xüsusiyyətləri
3.4 Sağım prosesi
3.4.1 Əl ilə sağım
3.4.2 Maşın ilə sağım
3.4.3 Sağım aparatına texniki qulluq
3.4.4 Sağım gigiyenası, qurğular və qabların yuyulması
3.5 Südün soyudulması
3.6 Süd məhsullarının emalı
4. Təlim nəticəsi 4 – İnəklərin düzgün saxlanmasına olan tələblər
4.1 Heyvanların saxlanması üzrə texnoloji tələblər
4.2 Tövlədə saxlama formaları
4.3 Tövlə texnikası
4.4 Dırnaqlara qulluq
5. Təlim nəticəsi 5 – Buzov və cavan heyvanların düzgün yetişdirilməsi
5.1 Buzovun doğulması prosesi
5.2 Buzovların yemlənməsi
5.2.1 Ağız südünün əhəmiyyəti
5.2.2 Qida maddələrinə olan tələb
5.2.3 Buzovların süd və ya süd tozu (süd əvəzləyici) ilə yemlənməsi
5.3 Buzovlarda olan xəstəliklər və müalicəsi
6. Təlim nəticəsi 6 – Düyələrin yetişdirilməsi
6.1 Düyə yetişdirilməsinə olan tələblər
6.2 Düyələrin yetişdirilməsinin məqsədi
6.3 Tövlə formaları
6.4 Qida maddələrinə olan tələbata
6.5 Yem sionu
6.6 Düyələrdə rast gəlinən xəstəliklər
7. Təlim nəticəsi 7 – Qaramalın kökəldilməsi
7.1 Kökəltmənin məqsədi və növləri
7.2 Qida maddələrinə olan tələbat
7.3 Yem rasionu
7.4 Kökəltmə üsulları
7.5 Kökəltmə üçün istifadə edilən tövlə formaları
7.6 Kökəltmə təsərrüfatında rast gəlinən xəstəliklər
7.7 Kökəltmə üzrə əsas gəlir və xərc maddələri
8. Təlim nəticəsi 8 – Yerli cinslərin xüsusiyyətləri
8.1 Azərbaycanda qaramalın cins tərkibi
8.1.1 Qafqaz qonur malı
8.1.2 Qırmızı Qazax malı
8.2 Yerli cinslərin məhsuldarlıq göstəriciləri
9. Təlim nəticəsi 9 – Mühüm damazlıq məqsədləri
9.1 Damazlıq işinin məqsədi
9.2 Damazlıq işinin tətbiq üsulla
9.2.1 Təmizlikdə yetişdirmə üsulu
9.2.2 Çarpazlaşdırma
9.2.3 Hibridləşdirmə
9.2.4 Biotexnoloji üsullar (embrionun köçürülməsi, klonlaşma)
9.3 Təsərrüfatlarda damazlıq işinin təşkili
9.3.1 Damazlıq məqsədinin müəyyənləşdirilməsi
9.3.2 Məhsuldarlıq gostəricilərinin yoxlanması
9.3.3 Damazlıq dəyərinin qiymətləndirilməsi
9.3.4 Ata heyvanın seçilməsi
10. Təlim nəticəsi 10 – Qaramalda boğazlıq və balavermə
10.1 Boğazlıq prosesi
10.2 Hövrə gəlmənin təyin edilməsi və mayalanma
10.3 Təbii və süni mayalanma
10.4 Boğazlıq müddəti və göstəriciləri
10.5 Doğum prosesi
10.6 Balavermə pozulmaları>
11. Təlim nəticəsi 11 – Heyvanlarla davranış zamanı əməyin təhlükəsizliyi tədbirləri
11.1 Heyvanlar ilə davranış qaydaları
11.2 Tövlə şəraitində əməyin təhlükəsizliyi tədbirləri
Cavablar
Ədəbiyyat siyahısı
Səhifələr
1. səhifə
2. səhifə
3. səhifə
4. səhifə
5. səhifə
6. səhifə
7. səhifə
8. səhifə
9. səhifə
10. səhifə
11. səhifə
12. səhifə
13. səhifə
14. səhifə
15. səhifə
16. səhifə
17. səhifə
18. səhifə
19. səhifə
20. səhifə
21. səhifə
22. səhifə
23. səhifə
24. səhifə
25. səhifə
26. səhifə
27. səhifə
28. səhifə
29. səhifə
30. səhifə
31. səhifə
32. səhifə
33. səhifə
34. səhifə
35. səhifə
36. səhifə
37. səhifə
38. səhifə
39. səhifə
40. səhifə
41. səhifə
42. səhifə
43. səhifə
44. səhifə
45. səhifə
46. səhifə
47. səhifə
48. səhifə
49. səhifə
50. səhifə
51. səhifə
52. səhifə
53. səhifə
54. səhifə
55. səhifə
56. səhifə
57. səhifə
58. səhifə
59. səhifə
60. səhifə
61. səhifə
62. səhifə
63. səhifə
64. səhifə
65. səhifə
66. səhifə
67. səhifə
68. səhifə
69. səhifə
70. səhifə
71. səhifə
72. səhifə
73. səhifə
74. səhifə
75. səhifə
76. səhifə
77. səhifə
78. səhifə
79. səhifə
80. səhifə
81. səhifə
82. səhifə
83. səhifə
84. səhifə
85. səhifə
86. səhifə
87. səhifə
88. səhifə
89. səhifə
90. səhifə
91. səhifə
92. səhifə
93. səhifə
94. səhifə
95. səhifə
96. səhifə
97. səhifə
98. səhifə
99. səhifə
100. səhifə
101. səhifə
102. səhifə
103. səhifə
104. səhifə
105. səhifə
106. səhifə
107. səhifə
108. səhifə
109. səhifə
110. səhifə
111. səhifə
112. səhifə
113. səhifə
114. səhifə
115. səhifə
116. səhifə
117. səhifə
118. səhifə
119. səhifə
120. səhifə
121. səhifə
122. səhifə
123. səhifə
124. səhifə
125. səhifə
126. səhifə
127. səhifə
128. səhifə
129. səhifə
130. səhifə
131. səhifə
132. səhifə
133. səhifə
134. səhifə
135. səhifə
136. səhifə
137. səhifə
138. səhifə
139. səhifə
140. səhifə
141. səhifə
142. səhifə
143. səhifə
144. səhifə
145. səhifə
146. səhifə
147. səhifə
148. səhifə
149. səhifə
150. səhifə
151. səhifə
152. səhifə
153. səhifə
154. səhifə
155. səhifə
156. səhifə
157. səhifə
158. səhifə
159. səhifə
160. səhifə
Qeyd et
axtar
Seçilənlər
Seçilənlərə əlavə et
Statistika
Cəmi səhifə sayısı : 160
Baxılan səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Baxılmamış səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Cəmi səhifə 160
Prev Page
Next Page