Quşçuluq
Kömək
Bağla
Toggle Menu
Mövzular
Səhifələr
Qeydlər
Axtarış
Seçilənlər
Statistika
Mövzular
1. Quşçuluğun iqtisadi əhəmiyyəti
1.1 Sahibkarlığın inkişafı üçün iqtisadi şəraitin yaradılması
1.2 Quşçuluq məhsullarının maya dəyərinə təsir edən amillər
1.3 Quşçuluğun inkişafı üçün çatışmazlıqların aradan qaldırılmas
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
2. Quşların tövlədə saxlanması
2.1 Quşların saxlanmasında temperaturun önəmi
2.2 . Tövlənin təchiz edilməsi
2.2.1 Cücələrin düzgün yemlənməsi
2.3 Yumurtalıq toyuqların təbii şəraitə uyğun çöldə saxlanması
2.3.1 Sərbəst gəzinti sahələrinə qulluq və idarəetmə
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
3. Yumurtanın əhəmiyyəti və toyuqlarda yumurtlama prosesi
3.1 Toyuq yumurtalarının fiziologiyası və istifadəsi
3.1.1 Yumurtanın üstün fiziologiyası
3.2 Yumurtadakı möhkəmlik
3.3 Yumurtanın həm çoxalmada, həm də qidalanmada əhəmiyyəti
3.4 Yumurtada xolesterinin orqanizmə mənfi və müsbət təsiri
3.5 . Toyuqların öz yumurtalarını dimdikləməsinin başlıca səbəbləri
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
4. Toyuqlar üçün məhsuldarlığa uyğun yem rasionunun təşkili
4.1 Yem amillərinin yumurtanın tərkibinə təsiri
4.2 Ana toyuqların enerji və qida maddələrinə tələbatı
4.3 Yumurtlayan ana toyuqların vitamin və mineral maddələrə tələbatı
4.4 Quşların yemlənməsi sistemləri
4.4.1 Zülali yemlər
4.5 Toyuqların suya olan tələbatı
4.6 Cücələrin və cavan toyuqların yetişdirilməsi
4.7 Cavan və yumurtlayan toyuqların saxlanmasına qoyulan tələblər
4.7.1 Yemlik antibiotiklər
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
5. Uyğun quş növlərinin saxlanması və bəslənməsi
5.1 Toyuqların və cücələrin bəslənməsi
5.2 Quşların cinsiyyət qruplarına görə ayrılması
5.3 Ördəklərin saxlanması
5.4 Qazların saxlanması və effektiv çoxaldılması
5.4.1 Qazların yemlənməsi
5.4.2 Qazların yemlənməsi, çoxalma üçün hansı qazların seçilməsi, qaz dəstəsində əlaqələrin xüsusiyyətləri
5.4.3 Qaz dəstəsi üçün başçının seçilməsi
5.4.4 Çoxaltma məqsədi ilə yumurtaların seçilməsi
5.5 Romensk qazları
5.6 Hind quşu
5.6.1 Hind quşlarının çoxaldılması, saxlanması və yemlənməsi
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
6. Ətlik quşçuluq
6.1 Ətlik toyuqların saxlanması
6.1.1 Ətlik toyuqların yerləşmə sıxlığı
6.1.2 Yerin sıxlığının çox olmasının nəticələri
6.1.3 Tövlənin yeri, təchizatı və çatışmazlıqlar
6.1.4 Kökəltmə tövlələrində işıqlanma
6.1. 5 Ətlik toyuqların əsas tələblərinin ödənilməsi və çatışmazlıqlar
6. 2 Broylerlərin su ilə təchizatı
6.3 Broylerlərin ətinin kimyəvi tərkibi
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
7. Ətlik quşçuluqda yemin tərkibi və yemin keyfiyyətinin qiymətləndirilməsi
7.1 Broylerlərin saxlanması üçün tələblər
7.2 Broylerlər üçün yemin sərfiyyatı
7.3 Broylerlərin qida maddələrinə olan tələbatı
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
8. İnfeksiya və infeksion xəstəliklər
8.1 .Mikroorqanizmlərin quş orqanizmində yayılması yolları və infeksiyanın növləri
8.2 İnfeksiyanın baş verməsi və inkişafında makroorqanizmin və xarici mühit amillərinin rolu
8.3 Quşçuluqda infeksion xəstəliklərin ümumi profilaktikası
8. 4 Parazitar xəstəliklər və onlarla mübarizənin iqtisadi səmərəliliyi
8.5 Toyuqların infeksion bronxiti
8.6 Quşların pasterellyoz xəstəliyi
8.7 Quşların nyukasl xəstəliyi və ona qarşı mübarizə tədbirləri
8.8 Quşların çiçək xəstəliyi
8.9 Ördəklərin taunu
8.10 Qazların viruslu enteriti
8.11 Quşlarda sirinqofilyoz xəstəliyi və onunla mübarizə
8.12 Ev toyuqlarında parazitlik edən eymeriyalar
8.13 Quşların pulloroz - tifi
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
9. Quşların kəsimi
9.1 Tükün təmizlənməsi
9.1.1 İçalatın və yarım içalatın çıxarılması
9.1.2 Soyudulma
9.1.3 Sortlaşdırma və markalanma
9.1.4 Qablaşdırma
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
10. Heyvanların müdafiəsi qanununun əsas müddəaları
10. 1 Ev heyvanlarının saxlanması prinsipləri
10.1.1 Saxlanması
10.1. 2 Heyvanın kəsimi
10.1.3 Heyvanlar aləminin mühafizəsi və istifadəsi sahəsində idarəetmənin əsas prinsipləri
10.1.4 Heyvanlar aləminin mühafizəsi və istifadəsi sahəsində idarəetmə sistemi
10.1.5 Heyvanlar aləminin mühafizəsi və istifadəsi sahəsində dövlətin vəzifələri
10.1.6 Heyvanlar aləminin mühafizəsi və istifadəsi sahəsində bələdiyyələrin iştirakı
10.1.7 Heyvanlar aləminin mühafizəsi və istifadəsi sahəsində fiziki və hüquqi şəxslərin iştirakı
10.2 Məhsulların sahibinə satışına icazə verən ekspertiza aktının təqdim edilməsi və ya məhsulun (ətin, heyvan və quş cəmdəklərinin və s.) üzərində nişan qoyulması qaydaları
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
Cavablar
Ədəbiyyat siyahısı
Səhifələr
1. səhifə
2. səhifə
3. səhifə
4. səhifə
5. səhifə
6. səhifə
7. səhifə
8. səhifə
9. səhifə
10. səhifə
11. səhifə
12. səhifə
13. səhifə
14. səhifə
15. səhifə
16. səhifə
17. səhifə
18. səhifə
19. səhifə
20. səhifə
21. səhifə
22. səhifə
23. səhifə
24. səhifə
25. səhifə
26. səhifə
27. səhifə
28. səhifə
29. səhifə
30. səhifə
31. səhifə
32. səhifə
33. səhifə
34. səhifə
35. səhifə
36. səhifə
37. səhifə
38. səhifə
39. səhifə
40. səhifə
41. səhifə
42. səhifə
43. səhifə
44. səhifə
45. səhifə
46. səhifə
47. səhifə
48. səhifə
49. səhifə
50. səhifə
51. səhifə
52. səhifə
53. səhifə
54. səhifə
55. səhifə
56. səhifə
57. səhifə
58. səhifə
59. səhifə
60. səhifə
61. səhifə
62. səhifə
63. səhifə
64. səhifə
65. səhifə
66. səhifə
67. səhifə
68. səhifə
69. səhifə
70. səhifə
71. səhifə
72. səhifə
73. səhifə
74. səhifə
75. səhifə
76. səhifə
77. səhifə
78. səhifə
79. səhifə
80. səhifə
81. səhifə
82. səhifə
83. səhifə
84. səhifə
85. səhifə
86. səhifə
87. səhifə
88. səhifə
89. səhifə
90. səhifə
91. səhifə
92. səhifə
93. səhifə
94. səhifə
95. səhifə
96. səhifə
97. səhifə
98. səhifə
99. səhifə
100. səhifə
101. səhifə
102. səhifə
103. səhifə
104. səhifə
105. səhifə
106. səhifə
107. səhifə
108. səhifə
109. səhifə
110. səhifə
111. səhifə
112. səhifə
113. səhifə
114. səhifə
115. səhifə
116. səhifə
117. səhifə
118. səhifə
119. səhifə
120. səhifə
121. səhifə
122. səhifə
123. səhifə
124. səhifə
125. səhifə
126. səhifə
127. səhifə
128. səhifə
129. səhifə
130. səhifə
131. səhifə
132. səhifə
133. səhifə
134. səhifə
135. səhifə
136. səhifə
137. səhifə
138. səhifə
139. səhifə
140. səhifə
141. səhifə
142. səhifə
143. səhifə
144. səhifə
145. səhifə
146. səhifə
147. səhifə
148. səhifə
149. səhifə
150. səhifə
151. səhifə
152. səhifə
153. səhifə
154. səhifə
155. səhifə
156. səhifə
157. səhifə
158. səhifə
159. səhifə
160. səhifə
161. səhifə
162. səhifə
163. səhifə
164. səhifə
165. səhifə
166. səhifə
167. səhifə
168. səhifə
169. səhifə
170. səhifə
171. səhifə
172. səhifə
173. səhifə
174. səhifə
175. səhifə
176. səhifə
177. səhifə
178. səhifə
179. səhifə
180. səhifə
181. səhifə
182. səhifə
183. səhifə
184. səhifə
185. səhifə
186. səhifə
187. səhifə
188. səhifə
189. səhifə
190. səhifə
191. səhifə
192. səhifə
193. səhifə
Qeyd et
axtar
Seçilənlər
Seçilənlərə əlavə et
Statistika
Cəmi səhifə sayısı : 193
Baxılan səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Baxılmamış səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Cəmi səhifə 193
Prev Page
Next Page