Qoyunçuluq
Kömək
Bağla
Toggle Menu
Mövzular
Səhifələr
Qeydlər
Axtarış
Seçilənlər
Statistika
Mövzular
Təlim nəticəsi 1. Qoyunçuluğun təsərrüfat üçün iqtisadi əhəmiyyəti
1.1 Qoyun əti
1.1.1 Kəsim
1.1.2 Klassifikasiya
1.2 Yun
1.3 Qoyun dərisi
1.4 Qoyunların gübrələmədə əhəmiyyəti
1.5 Digər məhsullar
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
Təlim nəticəsi 2. Qoyunların saxlanma formaları
2.1 Örüşdə saxlama
2.1.1 Qoyunların qırxımı
2.1.2 Hərəkət
2.1.3 Boğaz, ana qoyunlar və quzular
2.1.4 Dırnaqlara qulluq
2.1.5 Qrup şəklində saxlama
2.1.6 Yaylaqda saxlama
2.1.7 Sığınacaqda saxlanma forması
2.2 Tövlədə saxlanma forması
2.3 Otlaqda qoyunun saxlanması arasında əlaqə
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
Təlim nəticəsi 3. Ölkə və region üçün mühüm qoyun cinsləri
3.1 Abşeron qoyu
3.2 Altay dağ qoyunu
3.3 Balbas qoyunu
3.4 Qaragül qoyunu
3.5 Qarabağ qoyunu
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
Təlim nəticəsi 4. Qoyun tövləsinə olan tələblər, tövlənin təchizatı
4.1 Tövlənin inşası üçün ümumi tələblər
4.1.1 Plastik tövlələr
4.1.2 Yeni tövlələr
4.1.3 Havalandırma sistemləri
4.1.4 İşıqlanma
4.1.5 Damın quruluşu
4.1.6 Qapılar və darvazalar
4.1.7 Tövlənin içərisinin təchizatı
4.1.8 Tövlənin içərisində hissələrə ayırma
4.1.9 Yem ehtiyatının saxlanması
4.1.10 Samanın saxlanması və sərfi..
4.2 Yem axurları
4.2.1 V formalı yem axurları
4.2.2 Dairəvi yem axurları
4.2.3 Yem bandı
4.2.4 Yem barmaqlıqları sistemləri
4.2.5 Quzuların yemlənməsinin təchizatı
4.2.6 Su qabları
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
Təlim nəticəsi 5. Yemləmənin əhəmiyyəti
5.1 Qoyunların yemlənməsi
5.1.1 Qoçların bəslənməsi
5.1.2 Otlaqlar
5.1.3 Qaba yem və samanla yemləmə
5.1.4 Senaj
5.1.5 Dənli yemlər
5.1.6 Alternativ yemlər
5.1.7 Melas
5.1.8 Qoyunların yemlənməsi zamanı xəstəliklər
5.1.9 Qoyunların yemə olan tələbatı
5.2 Ana qoyunların yemlənməsi
5.2.1 Mayalanmaya az qalmış qoyunların yemlənməsində tələblər
5.2.2 Boğaz qoyunların yemlənməsində tələblər
5.2.3 Boğazlığın sonunda yemləmə
5.2.4 Süd verən qoyunların yemlənməsi
5.2.5 Quzuların yemlənməsi
5.2.6 Südlük istiqamətdə quzuların yemlənməsi
5.2.7 Ətlik istiqamətdə quzuların yemlənməsi
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
Təlim nəticəsi 6. Qoyunların yemlənməsində məqsəd
6.1 Gigiyenik yemləmə
6.2 Əlverişli yemləmə
6.3 Gövşəməyə yararlı yemləmə
6.4 Məhsuldarlığa uyğun yemləmə
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
Təlim nəticəsi 7. Süd vəzilərinin quruluşu. Fiziologiyası. Qoyun südünün faydaları
7.1 Qoyunun sağılması
7.2 Qoyun südü
7.2.1 Qoyun südündən alınan məhsullar
7.2.1.1. Təzə süd
7.2.1.2 Yoqurt
7.2.1.3 Pendir
7.2.2 Qoyun südünün vitamin tərkibi
7.3 Sağım gigiyenası
7.3.1 Süddə sanitar-gigiyenik şərtlərə əməl olunması
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
Təlim nəticəsi 8. Qoyunların sağlam saxlanması üçün gigiyena tədbirləri
8.1 Qoyunların qırxım gigiyenası
8.1.1 Yunun keyfiyyətinin yaxşılaşdırılmasına göstərilən sanitar-gigiyenik tələblər
8.2 Quzu və çəpişlərin süddən ayrılması zamanı təmizli
8.3 Qoyun və keçilərin otlaqlarda saxlanılmasına göstərilən sanitar-gigiyenik tələblər
8.4 Qoyunlara qulluq
8.5 Döl vermə zamanı gigiyena
8.6 Tövlənin gigiyenası
8.7 Otlağa qulluq
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
Təlim nəticəsi 9. Heyvanların yetişdirilməsi, damazlığın əsasları
9.1 Qoyunların artırılması
9.2 Məhsuldarlığın qiymətləndirilmə
9.3 Yetişdirmə metodları
9.3.1 Təmiz cinsin yetişdirilməsi
9.3.2 Qoyunların yetişdirilməsində sinifləşdirmə
9.4 Qoyunların cütləşmə dövrü
9.4.1 Döl kampaniyasının aparılması
9.5 Quzuların yetişdirilməsi
9.6 Mayalanmanın əhəmiyyəti
9.7 Axtalama
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
Təlim nəticəsi 10. Xəstəliklər və sağlamlıq tədbirləri
10.1 Bakteriyaların törətdikləri xəstəliklər (listerioz
10.2 Brusellyoz
10.3 Qoyunların yoluxucu mastiti
10.4 Qoyun və keçilərin kontagioz ektima
10.5 Xırdabuynuzlu heyvanların çiçəyi (variol
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
Təlim nəticəsi 11. Qoyunların qırxımı
11.1 Yunun sortlaşdırılması
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
Cavablar
Ədəbiyyat siyahısı
Səhifələr
1. səhifə
2. səhifə
3. səhifə
4. səhifə
5. səhifə
6. səhifə
7. səhifə
8. səhifə
9. səhifə
10. səhifə
11. səhifə
12. səhifə
13. səhifə
14. səhifə
15. səhifə
16. səhifə
17. səhifə
18. səhifə
19. səhifə
20. səhifə
21. səhifə
22. səhifə
23. səhifə
24. səhifə
25. səhifə
26. səhifə
27. səhifə
28. səhifə
29. səhifə
30. səhifə
31. səhifə
32. səhifə
33. səhifə
34. səhifə
35. səhifə
36. səhifə
37. səhifə
38. səhifə
39. səhifə
40. səhifə
41. səhifə
42. səhifə
43. səhifə
44. səhifə
45. səhifə
46. səhifə
47. səhifə
48. səhifə
49. səhifə
50. səhifə
51. səhifə
52. səhifə
53. səhifə
54. səhifə
55. səhifə
56. səhifə
57. səhifə
58. səhifə
59. səhifə
60. səhifə
61. səhifə
62. səhifə
63. səhifə
64. səhifə
65. səhifə
66. səhifə
67. səhifə
68. səhifə
69. səhifə
70. səhifə
71. səhifə
72. səhifə
73. səhifə
74. səhifə
75. səhifə
76. səhifə
77. səhifə
78. səhifə
79. səhifə
80. səhifə
81. səhifə
82. səhifə
83. səhifə
84. səhifə
85. səhifə
86. səhifə
87. səhifə
88. səhifə
89. səhifə
90. səhifə
91. səhifə
92. səhifə
93. səhifə
94. səhifə
95. səhifə
96. səhifə
97. səhifə
98. səhifə
99. səhifə
100. səhifə
101. səhifə
102. səhifə
103. səhifə
104. səhifə
105. səhifə
106. səhifə
107. səhifə
108. səhifə
109. səhifə
110. səhifə
111. səhifə
112. səhifə
113. səhifə
114. səhifə
115. səhifə
116. səhifə
117. səhifə
118. səhifə
119. səhifə
120. səhifə
121. səhifə
122. səhifə
123. səhifə
124. səhifə
125. səhifə
126. səhifə
127. səhifə
128. səhifə
129. səhifə
130. səhifə
131. səhifə
132. səhifə
133. səhifə
134. səhifə
135. səhifə
136. səhifə
137. səhifə
138. səhifə
139. səhifə
140. səhifə
Qeyd et
axtar
Seçilənlər
Seçilənlərə əlavə et
Statistika
Cəmi səhifə sayısı : 140
Baxılan səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Baxılmamış səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Cəmi səhifə 140
Prev Page
Next Page