Cərgəarası bitkilərin əkini
Kömək
Bağla
Toggle Menu
Mövzular
Səhifələr
Qeydlər
Axtarış
Seçilənlər
Statistika
Mövzular
1.Kartofçuluğun iqtisadi, təsərrüfat əhəmiyyəti və istifadə imkanları
1.1. Becərilmə tarixi və yayılması
1.2. Aqrobioloji xüsusiyyətləri
1.3. Kartof bitkisinin inkişaf dövrləri
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
2.Kartof bitkisinin xüsusiyyətləri və ətraf mühit amillərinə münasibəti
2.1. Kartofun torpaq şəraitinə olan tələbatı
2.2. Kartofun iqlimə olan tələbatı
2.3. Kartofun yetişdirilməsində növbəli əkinin tətbiqi
2.4. Növbəli əkin sxemləri və əkinin optimallaşdırılması
2.5. Torpağın əkin üçün hazırlanması
2.5.1. Torpağın payızda hazırlanması
2.5.2. Torpaqqoruyucu tədbirlər
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
3.Toxumun əkinə hazırlanması
3.1. Kartof sortunun seçilməsi
3.1.1. Azərbaycanda yayılmış bəzi kartof sortları
3.1.1.1. Priyekulskiy ranniy
3.1.1.2. Oqonyok
3.1.1.3. Rodomışılskiy
3.1.1.4. Nevski
3.1.1.5. Laymdota
3.1.1.6. Sevinc
3.1.1.7. Əmiri-600
3.1.1.8. Monoliza
3.1.1.9. Latona
3.1.1.10. Yarla
3.1.1.11. Arkula
3.1.1.12. Adretta
3.1.1.13. Likariya
3.1.1.14. İmpala
3.1.1.15. Kondor
3.2. Hektar üçün toxuma çəkilən xərclər
3.3. Səpindən öncə toxumun hazırlanması
3.3.1. Yumruların əkinqabağı cücərdilməsi
3.3.2. Yumruların əkinqabağı zərərsizləşdirilməsi
3.3.3. Əkinqabağı yumruların kəsilməsi
3.3.4. Kartof bitkisinin əkininin aparılması
3.3.5. Əkin üsulları
3.3.6. Əkinə qulluq
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
4.Kartof bitkisinin gübrələnməsi. Bitki mühafizəsi tədbirləri
4.1. Qida maddələrinə tələbat
4.1.1. Azot gübrəsi
4.1.2. Fosfor gübrəsi
4.1.3. Kalium gübrəsi
4.1.4.Maqnezium
4.1.5. Üzvi gübrələr
4.2. Bitki mühafizəsi tədbirləri
4.2.1. Alaq otları və onlara qarşı mübarizə tədbirləri
4.2.1.1. Herbisidlərin tətbiqi
4.2.2. Kartof xəstəlikləri və onlara qarşı mübarizə tədbirləri
4.2.2.1. Fitoftoroz-boz çürümə (Phytophtora infestans)
4.2.2.2. Makrosporioz (Macrosporium solani)
4.2.2.3. Rizoktonioz (Rhizoctonia solani)
4.2.2.4. Adi dəmgil (Streptomyces scabies)
4.2.2.5. Qara ayaq (Erwinia carotovora subsp atroseptika)
4.2.2.6. Yumruların yaş bakterial çürüməsi (Erwinia carotovora Spp)
4.2.2.7. Oosporioz - qabarıq dəmgil (Oospora pustulans)
4.2.2.8. Xərçəng (Synchytrium endobioticum)
4.2.2.9. Gümüşü dəmgil (Spondilocladium atrovizeus)
4.2.2.10. Quru fuzarioz çürümə (Fusarium oxysporium)
4.2.2.11. Vertisilioz soluxma (Verticillium albo-atrum-rein)
4.2.2.12. Fomoz və yaxud düyməvarı çürümə (Phoma exigua var foveata, phoma exigua var exigua)
4.2.2.13. Yarpaqların qıvrılması (Solanum virus)
4.2.2.14. Yumruların yaşıllaşması
4.2.2.15. Aşağı temperatur şəraitində yumruların zədələnməsi
4.2.2.16. Yumruların qaralması
4.2.2.17. Yumruların dəmirli pas xəstəliyi
4.2.3. Kartofun zərərvericiləri və onlara qarşı mübarizə tədbirləri
4.2.3.1. Kolorado böcəyi (Leptinotarsa deccmlineata Say)
4.2.3.2. Fırlı nematod
4.2.3.3. Gövdə nematodu
4.2.3.4. Məftil qurdları
4.2.3.5. Adi danadişi (Gzyllotalpa gryllotalpa)
4.2.3.6. Payızlıq əkin sovkası
4.2.3.7. Yastıbığlı (xırıldaq) böcək
4.2.3.8. Kartof güvəsi (Phzhorimeal operoulella Zell)
4.3. Kartofun suvarılması
4.3.1. Suvarmanın vaxtı və norması
4.3.2. Suvarma texnikası və aqronomik qaydalar
4.4. Bitki tərkibinin qiymətləndirilməsi. Keyfiyyət göstəriciləri
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
5.Kartofun yığılması və saxlanması
5.1. Kartofun yerüstü kütləsinin biçilməsi və kimyəvi üsulla zərərsizləşdirilməsi
5.2. Kartof məhsulunun yığılması
5.2.1. Yığım texnikası
5.3. Kartofun saxlanma üçün hazırlanması
5.4. Kartofun saxlanması
5.4.1. Zədələnmiş yumruların bərpası
5.4.2. Soyudulma fazası
5.4.3. Əsas saxlanma fazası
5.4.4. Qızdırılma fazası
5.4.5. Ərzaq kartofunun saxlanması
5.4.6. Kartofun torpaqda (brutlarda) saxlanması üsulu
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
6.Şəkər çuğundurunun inkişaf mərhələləri və iqtisadi əhəmiyyəti
6.1. Şəkər çuğundurunun iqtisadi əhəmiyyəti
6.2. Şəkər çuğunduru bitkisinin inkişaf mərhələləri
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
7.Çuğundurun ətraf mühit amillərinə qarşı tələbatı
7.1. Şəkər çuğundurunun torpağa tələbatı
7.2. Temperatur tələbləri
7.3. İşığa olan tələbat
7.4. Nəmliyə olan tələbatı
7.5. Növbəli əkində yeri
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
8.Şəkər çuğunduru istehsalında toxuma və toxum sortlarına olan tələblər
8.1. Şəkər çuğundurunun sort və hibridləri
8.1.1. Birtoxumlu sort, hibrid və yarımhibridlər
8.1.2. Çoxtoxumlu sortlar
8.2. Hektar üçün toxum normasının hesablanması
8.3. Тoxumun səpinqabağı hazırlanması
8.4. Səpinin həyata keçirilməsi və səpin texnikası
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
9.Şəkər çuğundurunun qida maddələrinə olan tələbatı. Bitki mühafizəsi tədbirləri
9.1. Şəkər çuğundurunun gübrələnməsi
9.1.1. Azot
9.1.2. Fosfor
9.1.3. Kalium
9.1.4. Mikroelementlər
9.1.4.1. Maqnezium
9.1.4.2. Manqan
9.1.4.3. Bor
9.1.4.4. Sink
9.1.5. Üzvi gübrələr
9.1.6. Şəkər çuğuduruna gübrə verilməsi dövrləri
9.2. Bitki mühafizəsi tədbirləri
9.2.1. Аlаq оtlаrı və onlara qarşı mübarizə tədbirləri
9.2.2. Zərərvеricilər və onlara qarşı mübarizə tədbirləri
9.2.3. Şəkər çuğundurunun xəstəlikləri və mübarizə tədbirləri
9.3. Şəkər çuğundurunun bitki tərkibinin qiymətləndirilməsi
9.4. Şəkər çuğundurunun suvarılması
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
10.Şəkər çuğunduru məhsulunun yığılması
10.1. Kökümеyvələrin yеtişkənliyi
10.2. Məhsulun toplanması üsulları
10.3. Şəkər çuğundurunun dаşınmаsı və sахlаnmаsı
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
Səhifələr
1. səhifə
2. səhifə
3. səhifə
4. səhifə
5. səhifə
6. səhifə
7. səhifə
8. səhifə
9. səhifə
10. səhifə
11. səhifə
12. səhifə
13. səhifə
14. səhifə
15. səhifə
16. səhifə
17. səhifə
18. səhifə
19. səhifə
20. səhifə
21. səhifə
22. səhifə
23. səhifə
24. səhifə
25. səhifə
26. səhifə
27. səhifə
28. səhifə
29. səhifə
30. səhifə
31. səhifə
32. səhifə
33. səhifə
34. səhifə
35. səhifə
36. səhifə
37. səhifə
38. səhifə
39. səhifə
40. səhifə
41. səhifə
42. səhifə
43. səhifə
44. səhifə
45. səhifə
46. səhifə
47. səhifə
48. səhifə
49. səhifə
50. səhifə
51. səhifə
52. səhifə
53. səhifə
54. səhifə
55. səhifə
56. səhifə
57. səhifə
58. səhifə
59. səhifə
60. səhifə
61. səhifə
62. səhifə
63. səhifə
64. səhifə
65. səhifə
66. səhifə
67. səhifə
68. səhifə
69. səhifə
70. səhifə
71. səhifə
72. səhifə
73. səhifə
74. səhifə
75. səhifə
76. səhifə
77. səhifə
78. səhifə
79. səhifə
80. səhifə
81. səhifə
82. səhifə
83. səhifə
84. səhifə
85. səhifə
86. səhifə
87. səhifə
88. səhifə
89. səhifə
90. səhifə
91. səhifə
92. səhifə
93. səhifə
94. səhifə
95. səhifə
96. səhifə
97. səhifə
98. səhifə
99. səhifə
100. səhifə
101. səhifə
102. səhifə
103. səhifə
104. səhifə
105. səhifə
106. səhifə
107. səhifə
108. səhifə
109. səhifə
110. səhifə
111. səhifə
112. səhifə
113. səhifə
114. səhifə
115. səhifə
116. səhifə
117. səhifə
118. səhifə
119. səhifə
120. səhifə
121. səhifə
122. səhifə
123. səhifə
124. səhifə
125. səhifə
126. səhifə
127. səhifə
128. səhifə
129. səhifə
130. səhifə
131. səhifə
132. səhifə
133. səhifə
134. səhifə
135. səhifə
136. səhifə
137. səhifə
138. səhifə
139. səhifə
140. səhifə
141. səhifə
142. səhifə
143. səhifə
144. səhifə
145. səhifə
146. səhifə
147. səhifə
148. səhifə
149. səhifə
150. səhifə
151. səhifə
152. səhifə
153. səhifə
154. səhifə
155. səhifə
156. səhifə
157. səhifə
158. səhifə
159. səhifə
160. səhifə
161. səhifə
162. səhifə
163. səhifə
164. səhifə
165. səhifə
166. səhifə
167. səhifə
168. səhifə
169. səhifə
170. səhifə
171. səhifə
172. səhifə
173. səhifə
174. səhifə
175. səhifə
176. səhifə
177. səhifə
178. səhifə
179. səhifə
180. səhifə
181. səhifə
182. səhifə
183. səhifə
184. səhifə
185. səhifə
186. səhifə
187. səhifə
188. səhifə
189. səhifə
190. səhifə
191. səhifə
192. səhifə
193. səhifə
194. səhifə
195. səhifə
196. səhifə
197. səhifə
198. səhifə
199. səhifə
Qeyd et
axtar
Seçilənlər
Seçilənlərə əlavə et
Statistika
Cəmi səhifə sayısı : 199
Baxılan səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Baxılmamış səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Cəmi səhifə 199
Prev Page
Next Page