Heyvanların yemlənməsi
Kömək
Bağla
Toggle Menu
Mövzular
Səhifələr
Qeydlər
Axtarış
Seçilənlər
Statistika
Mövzular
Təlim nəticəsi 1. Mühüm yem bitkilərinin tərkibi
1. Yem bitkilərinin tərkibi
1.1.Su və quru maddə
1.2. Üzvi maddələr
1.2.1 Zülallar
1.2.2 Karbohidratlar
1.2.3 Yağlar
1.3. Qeyri-üzvi maddələr
1.4. Vitaminlər
1.5. Yem əlavələri və mineral maddələr
1.6. Yemin analizi – tərkibin müəyyənləşdirilməsi
2. Yemlərin təsnifatı
2.1. Şirəli yemlər
2.1.1 Yaşıl kütlə
2.1.2 Silos
2.1.3. Kökümeyvəlilər və köküyumrular
2.1.4. Bostan, tərəvəz bitkiləri
2.2. Qüvvəli yemlər
2.2.1 Taxıl bitkiləri
2.2.2 Paxlalı bitkilər
2.2.3 Emal qalıqları
2.3. Qaba yemlər
2.3.1 Quru ot
2.3.2 Ot unu (qranula)
2.3.3 Senaj
2.3.4 Saman, küləş
2.3.5 Çiyid qabığı
2.4. Heyvan mənşəli yemlər
2.4.1 Üzlü süd əvəzedici (ÜSƏ)
2.4.2 Ət sümük unu
2.4.3 Balıq unu
2.5. Zülalsız azotlu birləşmələr (ZAB)
2.5.1 Karbamid
2.5.2 Ammonium duzları
2.5.3 Karbamidlə zənginləşmiş yemlər
2.6. Mineral və vitamin əlavələri
2.6.1 Kalsium-fosforlu yem əlavəsi
2.6.2 Mineral qatışıqlar
2.6.3 Vitamin yem əlavələri
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
Təlim nəticəsi 2. Təcrübədə tətbiq edilən yem bitkilərinin qiymətləndirilməsi sistemi və qiymətləndirmə cədvəli
3. Yemlərin qiymətləndirməsi sistemi
3.1.1 Ümumi (brutto) enerji
3.1.2 Xalis (netto) enerji
3.2 Yemlərin zülal (protein) tərkibinə görə qiymətləndirilməsi
3.3 Yemlərin qiymətləndirmə cədvəlləri və onlardan istifadə qaydaları
3.4 Heyvanların yemə olan tələbat normaları
3.5 Yemlərin keyfiyyətinin qiymətləndirilməsi
3.5.1 Şirəli yemlərin keyfiyyətinin orqanoleptik qiymətləndirilməsi
3.5.2 Qüvvəli yemlərin keyfiyyətinin orqanoleptik qiymətləndirilməsi
3.5.3 Qaba yemlərin keyfiyyətinin orqanoleptik qiymətləndirilməsi
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Təlim nəticələrinin qiymətləndirilməsi
Təlim nəticəsi 3. Kənd təsərrüfatı heyvanları üçün yem rasionu
4. Yem rasionunun hesablanması
4.1 Yem rasionu və onun tutulma məqsədi
4.2. Yem rasionunun balanslaşması üçün vacib göstəricilər
4.2.1 Zəruri ilkin məlumatlar
4.2.2 Heyvanın quru maddə (QM) ehtiyacı
4.2.3 Heyvan orqanizmi üçün saxlayıcı enerji (SE) ehtiyacı
4.2.4 Məhsuldarlıq üçün təmiz məhsul enerjisi (TME) ehtiyacı
4.2.5 Gündəlik enerji ehtiyacı balansı (EEB)
4.2.6 Gündəlik zülal ehtiyacı balansı (ZEB)
4.3 Yem rasionlarının hesablanması
4.3.1 Südlük maldarlıq üçün yem rasionunun hazırlanması
4.3.2 Kökəltmə maldarlıq üçün yem rasionunun hesablanması
4.3.3 Xırdabuynuzlu heyvanlar üçün yem rasionunun hesablanması
4.3.4 Quşçuluq (ətlik və damazlıq) üçün yem rasionunun hesablanması
4.4 Heyvanlarının rasional yemlənməsinin iqtisadi səmərəliliyi
4.4.1 İqtisadi səmərəliliyə təsir edən amillər
Modul üzrə qiymətləndirmə sualları
Cavablar
Ədəbiyyat siyahısı
İxtisarlar
Səhifələr
1. səhifə
2. səhifə
3. səhifə
4. səhifə
5. səhifə
6. səhifə
7. səhifə
8. səhifə
9. səhifə
10. səhifə
11. səhifə
12. səhifə
13. səhifə
14. səhifə
15. səhifə
16. səhifə
17. səhifə
18. səhifə
19. səhifə
20. səhifə
21. səhifə
22. səhifə
23. səhifə
24. səhifə
25. səhifə
26. səhifə
27. səhifə
28. səhifə
29. səhifə
30. səhifə
31. səhifə
32. səhifə
33. səhifə
34. səhifə
35. səhifə
36. səhifə
37. səhifə
38. səhifə
39. səhifə
40. səhifə
41. səhifə
42. səhifə
43. səhifə
44. səhifə
45. səhifə
46. səhifə
47. səhifə
48. səhifə
49. səhifə
50. səhifə
51. səhifə
52. səhifə
53. səhifə
54. səhifə
55. səhifə
56. səhifə
57. səhifə
58. səhifə
59. səhifə
60. səhifə
61. səhifə
62. səhifə
63. səhifə
64. səhifə
65. səhifə
66. səhifə
67. səhifə
68. səhifə
69. səhifə
70. səhifə
71. səhifə
72. səhifə
73. səhifə
74. səhifə
75. səhifə
76. səhifə
77. səhifə
78. səhifə
79. səhifə
80. səhifə
Qeyd et
axtar
Seçilənlər
Seçilənlərə əlavə et
Statistika
Cəmi səhifə sayısı : 80
Baxılan səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Baxılmamış səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Cəmi səhifə 80
Prev Page
Next Page