Bitkilər və onlardan istifadə
Kömək
Bağla
Toggle Menu
Mövzular
Səhifələr
Qeydlər
Axtarış
Seçilənlər
Statistika
Mövzular
1. MEYVƏÇİLİYİN XALQ TƏSƏRRÜFATINDA ƏHƏMİYYƏTİ.
1.1. Təbii böyümə xarakterinə görə meyvə-giləmeyvə bitkilərinin qruplaşdırılması
1.1.1. Ağac bitki
1.1.2. Kol bitkisi
1.1.3. Kol tipli ağac bitkisi
1.1.4. Yarımkol bitkisi
1.1.5. Ot tipli meyvə bitkisi
1.1.6. Sarmaşan (lian) meyvə bitkisi
1.2. Tumlu meyvə bitkiləri
1.2.1. Alma tumlu meyvə bitkisi
1.2.2. Armud tumlu meyvə bitkisi
1.2.3. Heyva tumlu meyvə bitkisi
1.2.4. Əzgil tumlu meyvə bitkisi
1.2.5. Yemişan tumlu meyvə bitkisi
1.3. Çəyirdəkli meyvə bitkiləri
1.3.1. Şaftalı çəyirdəkli meyvə bitkisi
1.3.2. Gavalı çəyirdəkli meyvə bitki
1.3.3. Ərik çəyirdəkli meyvə bitkisi
1.3.4. Gilas çəyirdəkli meyvə bitkisi
1.3.5. Albalı çəyirdəkli meyvə bitkisi
1.3.6. Alça çəyirdəkli meyvə bitkisi
1.3.7. Zoğal çəyirdəkli meyvə bitkisi
1.3.8. Göyəm çəyirdəkli meyvə bitkisi
1.3.9. Çaytikanı çəyirdəkli meyvə bitkisi
1.3.10. İydə çəyirdəkli meyvə bitkisi
1.4. Qərzəkli meyvə bitkiləri
1.4.1. Qoz qərzəkli meyvə bitkisi
1.4.2. Fındıq qərzəkli meyvə bitkisi
1.4.3. Pekan qərzəkli meyvə bitkisi
1.4.4. Şabalıd qərzəkli meyvə bitkisi
1.4.5. Badam qərzəkli meyvə bitkisi
1.4.6. Püstə qərzəkli meyvə bitkisi
1.5. Subtropik meyvə bitkiləri
1.5.1. Qışda yarpaqlarını tökən subtropik meyvə bitkilə
1.5.1.1. Xirnik subtropik meyvə bitkisi
1.5.1.2. Nar subtropik meyvə bitkisi
1.5.1.3. Əncir subtropik meyvə bitkisi
1.5.1.4. İnnab subtropik meyvə bitkisi
1.5.1.5. Azmina subtropik meyvə bitkisi
1.5.2. Qışda yarpaqlarını tökməyən subtropik meyvə bitkiləri
1.5.2.1. Zeytun subtropik meyvə bitkisi
1.5.2.2. Feyxoa subtropik meyvə bitkisi
1.5.2.3. Yapon əzgili subtropik meyvə bitkisi
1.5.2.4. Dəfnə albalı
1.6. Sitrus meyvə bitkiləri
1.6.1. Limon sitrus meyvə bitkisi
1.6.2. Naringi sitrus meyvə bitkisi
1.6.3. Portağal sitrus meyvə bitkisi
1.6.4. Qreypfrut sitrus meyvə bitkisi
1.7. Giləmeyvə bitkiləri
1.7.1. Çiyələk giləmeyvə bitkisi
1.7.2. Qarağat giləmeyvə bitkisi
1.7.3. Firəng üzümü giləmeyvə bitkisi
1.7.4. Moruq giləmeyvə bitkisi
1.7.5. Böyürtkən giləmeyvə bitkisi
1.7.6. Aktindiya (kivi) giləmeyvə bitkisi
1.8. Tropik meyvə bitkiləri
1.8.1. Xurma tropik meyvə bitkisi
1.8.2. Banan tropik meyvə bitkisi
1.8.3. Ananas tropik meyvə bitki
1.8.4. Manqo tropik meyvə bitkisi
1.8.5. Papayya (Yemiş ağacı
1.9. Meyvə bitkiləri üçün seleksiyanın əhəmiyyəti
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
2. TƏRƏVƏZ, BOSTAN VƏ KARTOF MƏHSULLARININ XALQ TƏSƏRRÜFATINDA ƏHƏMİYYƏTİ
2.1. Tərəvəz bitkilərinin botaniki təsnifatı
2.2. Badımcankimilər fəsiləsi (Solanaceae
2.2.1. Pomidor bitkisinin əhəmiyyəti, botaniki və bioloji xüsusiyyətləri
2.2.2. Badımcan bitkisinin əhəmiyyəti, botaniki və bioloji xüsusiyyətləri
2.2.3. Bibər bitkisinin əhəmiyyəti və bioloji xüsusiyyətləri
2.2.4. Kartof bitkisinin əhəmiyyəti və bioloji xüsusiyyətləri
2.3. Boranıkimilər (Qabaqkimilər) fəsiləsi (Cucurbitaceae)
2.3.1. Xiyar bitkisinin əhəmiyyəti və bioloji xüsusiyyətləri
2.3.2. Yemiş bitkisi
2.3.3. Qarpız bitkisi
2.3.4. Qabaq bitkisi
2.4. Paxlakimilər fəsiləsi (Fabaceae
2.4.1. Göy noxudun (tərəvəz noxudu) əhəmiyyəti və bioloji xüsusiyyətləri
2.4.2. Tərəvəz lobyasının əhəmiyyəti və bioloji xüsusiyyətləri
2.5. Kələmkimilər fəsiləsi (Brassicaceae
2.5.1. Ağbaş kələmin əhəmiyyəti və bioloji xüsusiyyətləri
2.5.2. Gül kələmin əhəmiyyəti və bioloji xüsusiyyətləri
2.5.3. Ağ turpun əhəmiyyəti, botaniki və bioloji xüsusiyyətləri
2.6. Kərəvizkimilər fəsiləsi (Apiaceae
2.6.1. Yerkökünün əhəmiyyəti, botaniki və bioloji xüsusiyyətləri
2.6.2. Cəfəri bitkisi
2.6.3. Kərəviz bitkisi
2.6.4. Keşniş bitkisi
2.6.5. Şüyüd bitkisi
2.7. Tərəkimilər fəsiləsi (Chenopodiaceae
2.7.1. Mətbəx çuğundurunun əhəmiyyəti və bioloji xüsusiyyətləri
2.7.2. İspanaq bitkisi
2.8. Soğankimilər fəsiləsi (Alliaceae
2.8.1. Soğanın əhəmiyyəti və bioloji xüsusiyyətləri
2.8.2. Sarımsağın əhəmiyyəti və bioloji xüsusiyyətləri
2.8.3. Kəvər bitkisi
2.9. Quşüzümükimilər fəsiləsi (Asparagaceae
2.10. Dalamazkimilər fəsiləsi (Lamiaceae
2.10.1. Nanə bitkisi
2.10.2. Reyhan bitkisi
2.11. Asterkimilər fəsiləsi (Asteraceae
2.11.1. Kahı bitkisi
2.11.2. Tərxun bitkisi
2.11.3. Yeralması bitkisi
2.12. Sarmaşıqkimilər fəsiləsi (Convolvulaceae)
2.12.1. Batat bitkisi
2.13. Yeyilən hissələrinə və ya təsərrüfat nişanələrinə görə qruplaşdırma
2.14. Tərəvəz növləri üçün seleksiyanın əhəmiyyəti
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
3. ALAQLAR HAQQINDA ÜMUMİ ANLAYIŞ
3.1. Alaqların vurduğu zərər
3.2. Alaqların tarlalara gəlmə mənbələri
3.3. Alaq otlarının bioloji xüsusiyyətləri
3.4. Alaqların təsnifatı
3.4.1. Birillik (qısaömürlü) tezyetişən yazlıq alaqlar
3.4.2. Gecyetişən yazlıq alaqlar
3.4.3. Birillik payızlıq və qışlayan alaqlar
3.4.4. İkiillik alaqlar
3.4.5. Çoxillik alaqlar
3.4.6. Soğanaqlı və köküyumrulu alaqlar
3.4.7. Parazit bitkilər
3.5. Alaqlara qarşı mübarizə tədbirləri
3.5.1. Alaqlarla kimyəvi mübarizə üsulları
3.5.2. Alaqlara qarşı aqrotexniki mübarizə tədbirləri
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
4. BİTKİ ORQANLARININ YARARLILIĞI, BİTKİLƏRİN SİSTEMATİK TƏSNİFATI VƏ QRUPLAŞDIRILMASI
4.1. Meyvə bitkilərinin əsas orqanları
4.1.1. Kök sistemi
4.2. Bitki sistematikasının qısa tarixi
4.3. Ali bitkilərin ümumi xarakteristikas
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
5. MEYVƏ-TƏRƏVƏZİN EMALI, DAŞINMASI, SAXLANMASI VƏ SATIŞ İMKANLARI
5.1. Meyvə-tərəvəzin emalı, daşınması və saxlanılması
5.1.1. Meyvə-tərəvəzin qablaşdırılması
5.1.2. Meyvə-tərəvəzin daşınması
5.1.3. Meyvə-tərəvəzin saxlanılması
5.2. Meyvə və tərəvəzin emalı məhsulları
5.2.1. Təbii tərəvəz konservlər
5.2.2. Qəlyanaltı tərəvəz konservlər
5.2.3. Nahar tərəvəz konservlər
5.2.4. Uşaq qidası üçün konserv
5.2.5. Pəhriz qidası üçün hazırlanan konservlər
5.2.6. Tomat məhsulları
5.2.7. Meyvə-tərəvəz şirələri
5.2.8. Püreyəoxşar məhsulları
5.3. Qurudulmuş meyvə və tərəvəz
5.3.1. Qurudulmuş tərəvəzin çeşidi
5.4. Turşudulmuş və duza qoyulmuş meyvə və tərəvəzlər
5.5. Meyvə-tərəvəz məhsullarının satış imkanları
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
CAVABLAR
ƏDƏBİYYAT SİYAHISI
Səhifələr
1. səhifə
2. səhifə
3. səhifə
4. səhifə
5. səhifə
6. səhifə
7. səhifə
8. səhifə
9. səhifə
10. səhifə
11. səhifə
12. səhifə
13. səhifə
14. səhifə
15. səhifə
16. səhifə
17. səhifə
18. səhifə
19. səhifə
20. səhifə
21. səhifə
22. səhifə
23. səhifə
24. səhifə
25. səhifə
26. səhifə
27. səhifə
28. səhifə
29. səhifə
30. səhifə
31. səhifə
32. səhifə
33. səhifə
34. səhifə
35. səhifə
36. səhifə
37. səhifə
38. səhifə
39. səhifə
40. səhifə
41. səhifə
42. səhifə
43. səhifə
44. səhifə
45. səhifə
46. səhifə
47. səhifə
48. səhifə
49. səhifə
50. səhifə
51. səhifə
52. səhifə
53. səhifə
54. səhifə
55. səhifə
56. səhifə
57. səhifə
58. səhifə
59. səhifə
60. səhifə
61. səhifə
62. səhifə
63. səhifə
64. səhifə
65. səhifə
66. səhifə
67. səhifə
68. səhifə
69. səhifə
70. səhifə
71. səhifə
72. səhifə
73. səhifə
74. səhifə
75. səhifə
76. səhifə
77. səhifə
78. səhifə
79. səhifə
80. səhifə
81. səhifə
82. səhifə
83. səhifə
84. səhifə
85. səhifə
86. səhifə
87. səhifə
88. səhifə
89. səhifə
90. səhifə
91. səhifə
92. səhifə
93. səhifə
94. səhifə
95. səhifə
96. səhifə
97. səhifə
98. səhifə
99. səhifə
100. səhifə
101. səhifə
102. səhifə
103. səhifə
104. səhifə
105. səhifə
106. səhifə
107. səhifə
108. səhifə
109. səhifə
110. səhifə
111. səhifə
112. səhifə
113. səhifə
114. səhifə
115. səhifə
116. səhifə
117. səhifə
118. səhifə
119. səhifə
120. səhifə
121. səhifə
122. səhifə
123. səhifə
124. səhifə
125. səhifə
126. səhifə
127. səhifə
128. səhifə
129. səhifə
130. səhifə
131. səhifə
132. səhifə
133. səhifə
134. səhifə
135. səhifə
136. səhifə
Qeyd et
axtar
Seçilənlər
Seçilənlərə əlavə et
Statistika
Cəmi səhifə sayısı : 136
Baxılan səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Baxılmamış səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Cəmi səhifə 136
Prev Page
Next Page