Taxılçılıq
Kömək
Bağla
Toggle Menu
Mövzular
Səhifələr
Qeydlər
Axtarış
Seçilənlər
Statistika
Mövzular
1. AZƏRBAYCANDA BECƏRİLƏN TAXIL NÖVLƏRİ, ONLARIN İNKİŞAF PROSESİ VƏ İQTİSADİ ƏHƏMIYYƏTİ
1.1. Becərilmə tarixi və yayılması
1.2. Azərbaycanda yayılan buğda növləri
1.2.1. Yumşaq buğda növü (Triticum aestivum)
1.2.2. Regionlar üçün yumşaq buğda növünün inkişafı və istifadəsi
1.2.3. Bərk buğda növü (Tritium durum).
1.2.4. Regionlar üçün bərk buğda növünün inkişafı və istifadəsi
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
2. TAXIL NÖVLƏRİNİN TORPAQ-İQLİM ŞƏRAİTİNƏ TƏLƏBATI, NÖVBƏLİ ƏKİNİN ƏHƏMİYYƏTİ VƏ TORPAĞIN SƏPİNƏ HAZIRLANMASI
2.1. Buğda növlərinin torpağa olan təlabatı və qidalanmas
2.2. Buğda növlərinin iqlimə olan təlabatı
2.3. Növbəli əkinin tətbiqinin əhəmiyyəti.
2.3.1. Əkin dövriyyəsinin aqrotexniki əsasları
2.3.2. Növbəli əkin dövriyyəsinin işləmə qaydası.
2.3.3. Növbəli əkində dövriyyələrin tərtib olunması
2.4. Torpağın becərilmə sistemi
2.4.1. Yumşaltma
2.4.2. Torpağın üst qatının çevrilməsi.
2.4.3. Şum qatının qarışdırılması
2.4.4. Torpağın üst qatının hamarlanması
2.4.5. Alaq otları ilə mübarizə
2.5. Torpağın əsas becərilməsi üsullar
2.5.1. Üzləmə
2.5.2. Şum
2.5.3. Dondurma şumu
2.6. Torpağın səpinqabağı becərilməsi
2.6.1. Malalama
2.6.2. Sıxlaşdırma
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
3. SƏPİN ÜÇÜN TOXUMA OLAN TƏLƏBAT, SORTUN SEÇİLMƏSİ VƏ SƏPİN ÜSULLARI
3.1. Toxuma olan tələbat
3.2. Toxumların keyfiyyət göstəriciləri
3.2.1. Toxumların cücərdilmə qabiliyyəti
3.2.2. Toxumların dərmanlanması
3.3. Sortun seçilməsi
3.3.1. Səpin
3.3.2. Dənli bitkilərin səpin müddəti
3.3.3. Dənli bitkilərin səpin norması
3.3.4. Səpin usulları
3.3.5. Seçilmiş bitki üçün toxumların lazım olan dərinliyə basdırılması
3.4. Dərmanlama - alaq otları və onlarla mübarizə
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
4. BİTKİNİN İNKİŞAF MƏRHƏLƏLƏRİNDƏ QİDA MADDƏLƏRİNƏ OLAN TƏLABAT, BİTKİ SIXLIĞININ MƏHSULDARLIĞA TƏSİRİ VƏ BİTKİ MÜHAFİZƏ TƏDBİRLƏRİNİN ƏHƏMİYYƏTİ
4.1. Bitkinin inkişaf mərhələləri
4.2. Bitkilərinin inkişaf fazaları
4.2.1. Toxumun cücərdilməsi
4.2.2. Cücərtilərin çıxış fazası
4.2.3. Kollanma fazası
4.2.4. Payızlıq taxılların yazda oyanması
4.2.5. Borulama (boruya çıxma) fazası
4.2.6. Sünbülləmə fazası
4.2.7. Çiçəkləmə fazası
4.2.8. Süd yetişkənliyi dövrü
4.2.9. Mum yetişkənliyi dövrü
4.2.10. Tam yetişkənlik dövrü
4.3. Məhsuldarlığa təsir edən amillər
4.4. Bitkilərin qidalanması
4.4.1. Gübrələmə
4.4.2. Mineral gübrələr
4.4.3. Fosfor gübrəsi
4.4.4. Kalium gübrəsi
4.4.5. Azot gübrəsi
4.4.6. Üzvi gübrələr
4.4.7. Gübrə normalarının hesablanması
4.4.8. Yaşıl gübrələr (sideratlar)
4.5. Suvarma
4.5.1. Arat
4.5.2. Səpindən sonra suvarma
4.5.3. Vegetasiya suvarmaları
4.5.4. Yağış yağdırma üsulu ilə suvarma
4.5.5. Damcı üsulu ilə suvarma
4.6. Bitki sıxlığının məhsuldarlığa təsiri
4.7. Taxıl bitkilərinin əsas xəstəlikləri və onlara qarşı mühafizə tədbirlərinin əhəmiyyəti
4.7.1. Toz sürmə
4.7.2. Bərk sürmə xəstəliyi
4.8. Pas xəstəlikləri
4.8.1. Gövdə və ya zolaqlı pas
4.8.2. Sarı pas xəstəliyi
4.8.3. Qonur pas xəstəliyi
4.9. Zərərvericilərin müəyyənləşdirilməsi və onlara qarşı mübarizə tədbirləri
4.9.1. Ziyankar bağacıq
4.9.2. Taxıl böcəyi
4.9.3. Şıqqıldaq böcəyi (Məftil qurdu)
4.9.4. Sümürtkən böcəyi
4.9.5. Gəmiricilər
4.10. Alaq otlarının bioloji xüsusiyyətləri
4.10.1. Alaqlara qarşı mübarizə
4.10.2. Aqrotexniki mübarizə tədbirləri
4.10.3. Payızlıq taxılların yazda malalanması
4.10.4. Herbisid nədir
4.10.5. Kimyəvi mübarizə tədbirləri
4.11. Zəhərli dərmanlardan qorunmaq üçün görülən təhlükəsizlik tədbirləri
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
5. DƏNLİ BİTKİLƏRİN YETİŞMƏ DÖVRÜNÜN MÜƏYYƏN EDİLMƏSİ, MƏHSULUN BİÇİLMƏSİ VƏ SAXLANMASI
5.1. Taxılın yetişmə fazasının təyin edilməsi
5.1.1. Süd yetişkənliyi dövrü
5.1.2. Mum yetişkənliyi dövrü
5.1.3. Tam yetişkənlik dövrü
5.2. Kombaynın biçinə hazırlanması və məhsulun yığılmasına hazırlıq
5.3. Dənin nəmliyinin təyini
5.4. Məhsulun saxlanması
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Praktiki tapşırıqlar və fəaliyyətlər
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
6. BUĞDA, ARPA, ÇOVDAR, YULAF, VƏLƏMİR VƏ TRİTİKALE BİTKİLƏRİNİN SPESİFİK XÜSUSİYYƏTLƏRİ
6.1. Payızlıq və yazlıq buğda
6.1.1. Buğdanın aqrotexnikası
6.2. Arpa bitkisinin təsərrüfat əhəmiyyəti və istifadəsi
6.2.1. Bioloji xüsusiyyətləri
6.2.2. Botaniki təsnifat və siniflərə ayrılma
6.2.3. Аqrotexnika
6.3. Çovdar bitkisinin təsərrüfat əhəmiyyəti
6.3.1. Becərmə tarixi
6.3.2. Botaniki təsvir
6.3.3. Bioloji xüsusiyyətlər
6.3.4. Aqrotexnika
6.4. Yulaf bitkisinin əhəmiyyəti və inkişafı
6.4.1. İqlim tələbatı
6.4.2. Torpağa təlabat
6.4.3. Gübrələmə
6.5. Vələmir bitkisinin təsərrüfat əhəmiyyəti və istifadə olunması
6.5.1. Becərmə tarixi
6.5.2. Botaniki təsvir
6.5.3. Bioloji xüsusiyyətlər
6.5.4. Aqrotexnika
6.6. Tritikale bitkisinin əhəmiyyəti
6.6.1. Tritikalenin bitki mənşəli xüsusiyyətləri
6.6.2. Gübrələmə
Sərbəst iş üçün tapşırıqlar
Nəzəri biliklərin qiymətləndirilməsi
CAVABLAR
ƏDƏBİYYAT SİYAHISI
Səhifələr
1. səhifə
2. səhifə
3. səhifə
4. səhifə
5. səhifə
6. səhifə
7. səhifə
8. səhifə
9. səhifə
10. səhifə
11. səhifə
12. səhifə
13. səhifə
14. səhifə
15. səhifə
16. səhifə
17. səhifə
18. səhifə
19. səhifə
20. səhifə
21. səhifə
22. səhifə
23. səhifə
24. səhifə
25. səhifə
26. səhifə
27. səhifə
28. səhifə
29. səhifə
30. səhifə
31. səhifə
32. səhifə
33. səhifə
34. səhifə
35. səhifə
36. səhifə
37. səhifə
38. səhifə
39. səhifə
40. səhifə
41. səhifə
42. səhifə
43. səhifə
44. səhifə
45. səhifə
46. səhifə
47. səhifə
48. səhifə
49. səhifə
50. səhifə
51. səhifə
52. səhifə
53. səhifə
54. səhifə
55. səhifə
56. səhifə
57. səhifə
58. səhifə
59. səhifə
60. səhifə
61. səhifə
62. səhifə
63. səhifə
64. səhifə
65. səhifə
66. səhifə
67. səhifə
68. səhifə
69. səhifə
70. səhifə
71. səhifə
72. səhifə
73. səhifə
74. səhifə
75. səhifə
76. səhifə
77. səhifə
78. səhifə
79. səhifə
80. səhifə
81. səhifə
82. səhifə
83. səhifə
84. səhifə
85. səhifə
86. səhifə
87. səhifə
88. səhifə
89. səhifə
90. səhifə
91. səhifə
92. səhifə
93. səhifə
94. səhifə
95. səhifə
96. səhifə
97. səhifə
98. səhifə
99. səhifə
100. səhifə
101. səhifə
102. səhifə
103. səhifə
104. səhifə
105. səhifə
106. səhifə
107. səhifə
108. səhifə
109. səhifə
110. səhifə
111. səhifə
112. səhifə
113. səhifə
114. səhifə
115. səhifə
116. səhifə
117. səhifə
118. səhifə
119. səhifə
120. səhifə
121. səhifə
122. səhifə
123. səhifə
124. səhifə
125. səhifə
126. səhifə
127. səhifə
128. səhifə
129. səhifə
130. səhifə
131. səhifə
132. səhifə
133. səhifə
134. səhifə
135. səhifə
136. səhifə
137. səhifə
138. səhifə
139. səhifə
Qeyd et
axtar
Seçilənlər
Seçilənlərə əlavə et
Statistika
Cəmi səhifə sayısı : 139
Baxılan səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Baxılmamış səhifələrin sayısı :
Bu funksiyadan istifadə etmək üçün qeydiyyatdan keçməlisiniz.
Cəmi səhifə 139
Prev Page
Next Page